Autumn Falls: Jan Swerts + Oaktree

Autumn Falls: Jan Swerts + Oaktree Folder

(Thursday) November 24, 2016 - 20:30

De Roma Vzw - Turnhoutsebaan 286 (Map)

27 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Cd-voorstelling Schaduwland

De Limburger Jan Swerts is docent aan een hogeschool, maar ook een klassiek geschoold pianist. En hoewel hij beweert volstrekt geen muzikale ambities te hebben, heeft hij blijkbaar toch af en toe een uitlaatklep nodig voor zijn weemoed en melancholie. Swerts maakt zorgvuldig gearrangeerde muziek die het midden houdt tussen de etherische postpop van Talk Talk en Sigur Rós en de neoklassieke kamermuziek van Ólafur Arnalds. De piano is het hart van alles. Toch wordt de tristesse van de composities nog versterkt door de trillende klanken van een strijkkwartet. Het vorige album Anatomie van de Melancholie (Universal, 2013) kreeg in de pers unaniem lovende kritieken en vier sterren. We kijken dus reikhalzend uit naar de opvolger die uitkomt in oktober en het bijhorende concert in november.

BEATRIJS DE KLERCK (VIOOL); CEDRIC MURRATH (VIOOL); SAM FAES (CELLO); JOERI VAERENDONCK (CONTRABAS); KEVIN IMBRECHTS (GITAAR/ELEKTRONICA); GIANNI MARZO (GITAAR); KAREN WILLEMS (DRUMS); JAN SWERTS (PIANO & ZANG)

Adrian De Roover AKA Oaktree creëert met zijn betoverende, melancholische electronica de perfecte soundtrack voor de herfst. Geïnspireerd door artiesten als Bonobo en Bon Iver haalt hij elektronische muziek weg uit het laptophoekje, om er een echte livefeel aan te geven. Verwacht dan ook geen droge computermuziek, maar een warme live-ervaring waarbij Oaktree zich omvormt tot een volledige band met drums, viool, harp en piano. De perfecte opwarmer voor Jan Swerts.

www.oaktreemusic.net

Tickets available on: http://www.deroma.be/#!eventid=1236

(Thursday) November 24, 2016

Autumn Falls: Jan Swerts + Oaktree

De Roma Vzw Turnhoutsebaan 286 Borgerhout, Belgium

Suggestion of event:

Talisco / Kid Francescoli - Le...

Talisco / Kid Francescoli - Le Grand Mix, Tourcoing
Le Grand Mix

See all information

Suggestion of event:

Bruce Brubaker plays Philip Gl...

Bruce Brubaker plays Philip Glass + Chamberlain au Grand Mix
Le Grand Mix

See all information

Suggestion of event:

Cosmic Gate Materia Album Tour...

Cosmic Gate Materia Album Tour - Seattle
Foundation Nightclub

See all information