ENNIO MORRICONE | Ericsson Globe

ENNIO MORRICONE | Ericsson Globe Folder

(Monday) November 28, 2016 - 19:30

Stockholm Globe Arenas - Globentorget 2 (Map)

1.057 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Den Oscarsbelönade legendaren Ennio Morricone framträder för första gången i Sverige! Det är endast vid ett tidigare tillfälle som han har besökt Sverige och det var för att ta emot Polarpriset, vilket bara är ett av alla priser han belönats med för hans otroliga musikaliska gärning.

Den 28 november kommer kompositören och orkesterledaren att göra en första, exklusiv Sverigekonsert på Ericsson Globe som en del av hans 60-års jubileum! Biljetterna släpps fredag den 22 april kl. 10:00 via AXS.

Ennio Morricone är antagligen den mest välkända filmkompositören någonsin. Det finns ingen exakt siffra, men hans musik har använts i hundratals filmer de senaste decennierna, kanske så många som 500 filmer. Under hans 60 år som dirigent och kompositör har Ennio Morricone hunnit skapa världskända stämuppställningar till stora filmproduktioner som The Good, The Bad And The Ugly (1966), Once Upon A Time In The West (1968) och A Fistful Of Dynamite (1971). Framförallt är han en av tre starka nyckelpersoner som förknippas med västernfilmens mest betydelsefulla filmer tillsammans med regissören Sergio Leone och skådespelaren Clint Eastwood.

Hans k-märkta verk återanvänds generation efter generation, och senast hörde vi honom i Quentin Tarantinos storfilm The Hateful Eight, efter att Morricones musik spelat en stor roll i andra Taratino-klassiker så som Kill Bill. Idag har Maestro Morricone en katalog på över 600 musikaliska verk.

När han i november kommer till Stockholm framträder han med en pampig skara musiker samt en 75 personer stark kör bestående av Helene Stureborgs Kammarkör och Stockholms Musikgymnasiums Kammarkör.

Tickets available on: http://www.axs.com/events/309606/ennio-morricone-tickets

(Monday) November 28, 2016

ENNIO MORRICONE | Ericsson Globe

Stockholm Globe Arenas Globentorget 2 Stockholm, Sweden

Suggestion of event:

Luiz Henrique & Mont' Carlo

Luiz Henrique & Mont' Carlo
Wood's Foz

See all information