Killing Joke | Debaser Medis, Stockholm, 26 november

Killing Joke | Debaser Medis, Stockholm, 26 november Folder

(Saturday) November 26, 2016 - 10:00

Debaser Medis - Medborgarplatsen 8 (Map)

327 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

När det brittiska bandet bildades 1978 i London kunde knappast någon vänta sig vad som komma skulle; framtida giganter så som Metallica, Nine Inch Nails och Soundgarden har alla angett Killing Joke som en stor influens för deras musik. Under åren har många medlemmar kommit och gått, men nu är original-lineupen - förstärkta av Reza Udhin på keyboards - tillbaka för att visa var skåpet skall stå.

Med ett rykte som ett av rockens mest ikoniska, influerande och nyskapande band har Killing Joke under sin långa karriär gått från klarhet till klarhet. Bandet har alltid haft en “inget skitsnack”-attityd, som inte minst syns i deras texter som uppmanar vem som än lyssnar att tänka själv och inte nöja sig med den lott man blivit tilldelad i livet.

Redan från början var Killing Joke motvilliga till att sorteras in i ett fack; istället blandade de samman olika genrer för att skapa något helt nytt och tidlöst. Med ena foten i den brittiska punken och den andra i det nya tyska elektroniska soundet skapade de ett motgift mot åttiotalets annalkande glättighet.

Tickets available on: http://www.eventim.se/biljetter.html?affiliate=ESE&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&erid=293986&includeOnlybookable=true&x10=1&x11=killing+jo

(Saturday) November 26, 2016

Killing Joke | Debaser Medis, Stockholm, 26 november

Debaser Medis Medborgarplatsen 8 Södermalm, Sweden

Suggestion of event:

Muttersprache / Live 2017 (Zel...

Muttersprache / Live 2017 (Zeltfestival Ruhr)
Zeltfestival Ruhr

See all information