Digable Planets | Debaser Strand, 14 november

Digable Planets | Debaser Strand, 14 november Folder

(Monday) November 14, 2016 - 19:00

Debaser - Hornstulls strand 4 (Map)

94 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Kultiga hiphop-trion Digable Planets har återförenats och kommer i november till Stockholm för en spelning på Debaser Strand!

Trots att Digable Planets inte var först med att skapa en fusion av jazz och hiphop personifierar de och deras avspända sound jazzhipstern bättre än någon annan. Trio bildades i början av 90-talet och deras debutplatta ”Reachin’ (A New Refutation of Time and Space)” har kommit att bli en kultklassiker med samples från legender som Art Blakey, Sonny Rollins och Curtis Mayfield. Deras ”Rebirth of Slick (Cool Like Dat)” kammade hem en Grammy för Best Rap Performance, och tillsammans med uppföljaren ”Blowout Comb” har Digable Planets satt permanenta avtryck i hiphophistorien.

Nu, sisådär 25 år efter att allt började, har Mary Ann ”Ladybug Mecca” Vieira, Craig ”Doodlebug” Irving och Ishmael ”Butterfly” Butler återförenats för att åter ge sig ut på vägarna.

Den 14 november intar Digable Planets Debaser Strand i Stockholm.

Tickets available on: http://www.eventim.se/biljetter.html?affiliate=ESE&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&key=1673621%248118812&xtmc=digable&xtnp=1&xtcr=1

(Monday) November 14, 2016

Digable Planets | Debaser Strand, 14 november

Debaser Hornstulls strand 4 Stockholm, Sweden

Suggestion of event:

Il Teatro Degli Orrori Casa d...

Il Teatro Degli Orrori  Casa della Musica - Napoli
Casa della Musica "Federico I"...

See all information