Radical Face | Kägelbanan, Stockholm, 11 nov

Radical Face | Kägelbanan, Stockholm, 11 nov Folder

(Friday) November 11, 2016 - 19:00

Södra Teatern Kägelbanan - (Map)

32 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Öppningsakt: Austin Basham

Ben Cooper, mer känd som Radical Face, är en sann historieberättare som lever efter DIY-ideologin; musiken, videos och alla albumomslag har han skapat helt själv, och han använder albumkonceptet på ett berättande sätt vi sällan ser idag. Albumtriologin The Family Trees, där sista delen släpptes tidigare i år, har hyllats av såväl musikpress och fans, och det stora genombrottet blev ”Welcome Home” som gått varm på radio och TV i Sverige.

Att Cooper skulle bli Radical Face var aldrig en självklarhet. Efter att ha skadat ryggen i ett försök att bli proffsskejtare skrev han en roman som försvann när hans hårddisk kraschade. Istället för att skriva om hela boken valde han att prova att berätta sina historier i musikform istället. En utmärkt idé säger vi. Nu är Radical Face åter på svensk mark för en konsert på Kägelbanan.

Om Austin Basham:
Med influenser från bland andra Nick Drake, Feist, The Tallest Man On Earth och Bon Iver skapar den amerikanske singer/songwritern Austin Basham fantastiskt stämningsfulla små underverk, kantade av såväl kärlek som förlust.

Förra året släppte Austin Basham EP:n ”Linton // Oslo”, där bland annat den omtyckta pärlan ”All Is Well” var med.

Åldersgräns:
På konserter på Kägelbanan och Mosebacketerrassen gäller 18 år, med möjlighet för minderåriga över 13 år att komma in i målsmans sällskap. Som målsman räknas endast förälder eller laglig förmyndare. Barn under 13 år släpps inte in på grund av bestämmelser kring ljudvolym på konsert, ens med hörselskydd.

Tickets available on: http://www.tickster.com/sv/events/42njduecevmw8ga/2016-11-11/radical-face

(Friday) November 11, 2016

Radical Face | Kägelbanan, Stockholm, 11 nov

Södra Teatern Kägelbanan Stockholm, Sweden