WILCO | Annexet, Stockholm

WILCO | Annexet, Stockholm Folder

(Friday) November 04, 2016 - 19:30

Annexet - Globentorget 2 (Map)

216 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Biljetterna är släppta!
-----

Albumaktuella Wilco kommer till Annexet i Stockholm i november 2016 med kritikerrosat albumet ”Star Wars” i baggaget!

Wilco är legendarer. De har influerat band som Fleet Foxes, Bon Iver och Mumford and Sons, och bara där sätter de ett enormt avtryck i musikhistorien. De är nu uppe i nio studioalbum, borträknat deras tre samarbetsalbum med Billy Bragg. De har turnerat överallt, flera gånger om.

Tidigare i år överaskade bandets grundare och sångare Jeff Tweedy alla Wilcofans på bästa möjliga sätt. I en liveintervju under Pitchfork Music Festival avslöjade han att de spelat in ett nytt album, ”Star Wars”, och att det skulle släppas redan samma kväll, för fri nedladdning. ”Star Wars”. Anledningen? ”Det största skälet, och jag är inte säker på att vi ens behöver ha något annat, är att det kändes som att det skulle vara kul att göra, säger Jeff Tweedy. Det säger ganska mycket om hur Wilco jobbar, och hur de efter mer än 20 år fortfarande har en enorm skaparlust och spelglädje.

Många musiker har kommit och gått – idag är det bara Tweedy och bassisten John Stirratt som är kvar från den ursprungliga konstellationen – något som verkar ha gjort sitt för att hålla bandet nyfiket på att utforska andra stigar än de som trampats upp av musikerkollegor och skivbolagsdirektörer.

Det nya albumet är det senaste steget i Wilcos evolution. Tweedy bildade bandet 1994 efter hans tidigare band Uncle Tupelo upplöstes (tekniskt sett är de båda samma band, minus sångaren Jay Ferrar), och bandet har sedan dess rört sig från deras vildvuxna gräsrotsinfluenser som Neil Young och The Band till ett sound som även rymmer klassisk pop och genreöverbryggande experimentalism.

Senast Wilco spelade i Sverige var det just på Annexet där de gjorde en makalös konsert. När de nu återvänder till Sverige och Annexet är det samma Wilco som sist, men samtidigt inte. Wilco vägrar stå stilla. Förändring är bra. Förändring skapar legender.

Tickets available on: http://axs.com/se/events/295207/wilco-tickets=skin=sga

(Friday) November 04, 2016

WILCO | Annexet, Stockholm

Annexet Globentorget 2 Johanneshov, Sweden