Band of Skulls | Debaser Strand, Stockholm, 3 november

Band of Skulls | Debaser Strand, Stockholm, 3 november Folder

(Thursday) November 03, 2016 - 19:00

Debaser - Hornstulls strand 4 (Map)

29 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Med sitt fjärde album “By Default” ger sig nu Band of Skulls ut på vägarna och kommer till Sverige för en tung spelning på Debaser Strand den 3 november.

Hade tillkomsten av ett band varit en boxningsmatch hade den kunnat beskrivas som att tvåhundra kilo tungviktsblues och trehundra pannor indierock gick en match i ett garage och ur ringen som segrare steg Band of Skulls. Den trio varav två är sångare och alla tre låtskrivare som tog sin form i Southampton för drygt ett decennium sedan har aldrig låtit skarpare och mer medryckande än vad de gör på den nya plattan “By Default”.

Det finns ett avgörande ögonblick i Band of Skulls berättelse som visar att de menar allvar. När bandet var i USA för att slutföra arbetet med vad som skulle bli deras debutalbum Baby Darling Doll Face Honey , gav de sig ut på sin första USA-turné. Men det var inga snabba stopp i New York och Los Angeles och sedan tillbaka hem; i stället valde gruppen att spela i varje stad de hittade, tills de hade spelat sig genom hela kontinenten. De satsade allt på ett kort; hade bandet inte slagit igenom med sin turné skulle allt vara över. Men så blev det inte - det blev snarare startskottet för något grandiost.

Nu återvänder Band of Skulls till Sverige för en spelning på Debaser Strand i Stockholm. Missa. Inte. Detta.

Tickets available on: http://www.eventim.se/band-of-skulls-stockholm-biljetter.html?affiliate=ESE&doc=artistPages%2Ftickets&fun=artist&action=tickets&key=379998%248252743&jumpIn=yTix&kuid=524301&from=erdetaila

(Thursday) November 03, 2016

Band of Skulls | Debaser Strand, Stockholm, 3 november

Debaser Hornstulls strand 4 Stockholm, Sweden