WELCOME TO NIGHT VALE - GHOST STORIES | Rival, Stockholm

WELCOME TO NIGHT VALE - GHOST STORIES | Rival, Stockholm Folder

(Sunday) October 09, 2016 - 18:30

Teater Rival - (Map)

156 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Den spöklika staden i den amerikanske öknen liknar ingen annan. Welcome to Night Vale berättar små historier från befolkningens vardag som innehåller märkliga, gigantiska moln som regnar kadaver, mystiska figurer i mörka kåpor, en hemlig polisstyrka som alla vet om och ett ständigt vakande stadsråd… I oktober landar Night Vale i Sverige med nya liveshowen ”Ghost Stories” med gäststjärnor och livemusik på Rival i Stockholm! Sist de besökte Stockholm sålde de ut flera månader i förväg.

Producenterna Joseph Fink och Jeffrey Cranor och programledaren Cecil Baldwin har skapat en värld som fångar tusentals lyssnare i månaden. I bara Sverige laddades podden ner 250 000 gånger under poddens första 50 avsnitt, och den har toppat Itunes listor i flera länder som en av de mest nedladdade podcasterna i världen. Idag finns det även flera böcker baserade på Welcome to Night Vale, mängder av fan fiction och det talas till och med om att spela in en film i den fiktiva lilla staden.

Numera finns en hel kultur kring serien, och det är inte för intet som jämförelser gjorts med Twin Peaks såväl som Stephen King. Den fiktiva, intagande handlingen i serien kretsar kring en till synes fridfull amerikansk stad i öknen, varifrån Cecil Baldwin sänder närradio om lokala väderprognoser som varvas med nyheter och historier om mystiska ljusfenomen på himlen och skrämmande figurer i mörka kåpor.

Den nya liveshowen ”Ghost Stories” handlar som alltid om det spöklika lilla ökensamhället, och appellerar både till oinvigd publik och dedikerade fans av podcasten. Liveshowen – den femte de turnerar med sedan 2013 - fungerar lika bra som en fristående show och som ett komplement till den ständigt föränderliga berättelsen om Night Vale.

Sist Welcome to Night Vale besökte Sverige sålde kvällen ut flera månader i förväg. Nu återvänder podden till Sverige för att spela in världens obehagligaste och roligaste närradio inför publik på Rival i Stockholm.

Tickets available on: http://bit.ly/welcometonightwile

(Sunday) October 09, 2016

WELCOME TO NIGHT VALE - GHOST STORIES | Rival, Stockholm

Teater Rival Stockholm, Sweden