Alcest & Mono | KB, Malmö

Alcest & Mono | KB, Malmö Folder

(Saturday) November 26, 2016 - 20:00

Kulturbolaget - Bergsgatan 18 (Map)

117 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

*** BILJETTERNA ÄR SLÄPPTA ***

Synergin mellan de två hyllade bandens musik ses bäst i det vackra och delikata sound som de delar och som kan associeras med genres som post-rock och shoegaze. Med tunga ljudbilder kantat av ett djup och en skönhet som är unikt i den värld de båda rör sig i, gör att banden möts på ett fullkomligt naturligt sätt. Till hösten enas banden för en Europeisk turné som når Malmö och KB den 26 november. Missa ej!

Franska ALCEST bildade 2000 och har på nästan helt egen hand skapat subgenren ”blackgaze”. De kombinerar element av black metal och shoegaze på ett sätt som aldrig hade gjorts tidigare och de har nu utvecklat och förfinat sitt sound; från ”Le Secret” (2005) till ”Shelter” (2014). Bandet håller just nu på att färdigställa deras senaste album, som de planerar att släppa innan de kommer till Sverige!

Japanska MONO bildades 1999, då de skapade ett helt nytt sound där orkestrala arrangemang blandades med gitarrljud från shoegaze-genren. Med nio framgångsrika album, inkluderat ett livealbum med New York Orchestra, har de blivit synonyma med det svepande och majestätiska som kan finnas i instrumental rock – och är nu respekterade världen över. Bandet har precis färdigställt sitt senaste album, tillsammans med Steve Albini på Electrical Audio i Chicago, som även det kommer att släppas innan de kommer till Sverige!

Åldersgräns: 13 år
Dörrar: 19.00 | På scen: 20.00
Presenteras av Kulturbolaget

Tickets available on: http://burl.nu/e80s48

(Saturday) November 26, 2016

Alcest & Mono | KB, Malmö

Kulturbolaget Bergsgatan 18 Malmö, Sweden

Suggestion of event:

Ulrika Spacek (UK, Tough Love ...

Ulrika Spacek (UK, Tough Love Records) + Lød
Spillestedet Stengade

See all information

Suggestion of event:

TJ & The Reasons To Live + Bla...

TJ & The Reasons To Live + Black Seagull
KB18 kødboderne

See all information

Suggestion of event:

Modern Festival - Day 2

Modern Festival - Day 2
Angers, Pays de la Loire, Fran...

See all information