Emil Jensen - "Flyktpotatis" | Malmö Live

Emil Jensen -  Flyktpotatis  | Malmö Live Folder

(Friday) November 18, 2016 - 19:30

Malmö Live - Dag Hammarskjölds torg 4 (Map)

97 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Emil Jensen är en av våra mest unika och angelägna röster just nu. Den 28 oktober släpper han nytt album och ger sig ut på en omfattande turné genom hela Sverige med sin nya föreställning ”Flyktpotatis”. Turnén, som är ett samarbete mellan United Stage och Riksteatern, har redan över 40 datum bokade, en minst sagt imponerande turnélista och ett förhandsintresse som saknar motstycke. Missa inte när Emil besöker Malmö Live med föreställningen den 18 november!

– Dålig potatisskörd har genom historien fått människor att fly och bryta ny mark. När jag var liten trodde jag att klyftpotatis hette flyktpotatis. Att vrida på det ordet har varit som en trampolin in i texterna. Verklighetsflykt, skatteflykt, flykt från ohållbara familjesituationer och relationer, flykt mellan nationer – alla sorters flykt, små och stora, kommer löpa som en rosa tråd genom låtar och monologer, säger Emil Jensen själv om arbetet med föreställningen.

När samhällsklimatet hårdnar och kallnar, kontrar Emil med att sprida ännu mer mänsklig värme genom sina hyllade skivor, böcker, krönikor, tankar för dagen i radio och framför allt från scener runt om i hela landet med sin helt egna blandning av musik, lyrik och komik.

Genom att på samma gång vara både en av Sveriges roligaste och allvarligaste artister lämnar Emil ingen oberörd. Han tar sig an svåra ämnen som de flesta duckar för, men lyckas hela tiden skaka fram hopp, humor och oväntade vändningar, oavsett om han pratar om mänskliga rättigheter eller sjunger om mänskliga svårigheter.

Med mjukt tilltal och stenhård satir, finstämd musik och hisnande mellansnack, vågar Emil vända ut och in på sig själv och världen och visa hur det mest personliga hänger ihop med det mest globala.

Genom åren har Emils album, föreställningar och samhällsengagemang renderat en mängd priser och utmärkelser – som Hoola Bandoola-priset, Gustaf Frödings lyrikpris, en rad miljöpriser, även en nominering till Martin Luther King-priset för sitt solidaritetsarbete och just nu är han Artist in residence på Vara konserthus.

Fri ålder
Dörrar: 19.00 | På scen: 19.30
Förköp via www.kulturbolaget.se och www.ticketmaster.se

Tickets available on: http://www.ticketmaster.se/event/emil-jensen-flyktpotatis-biljetter/426073

(Friday) November 18, 2016

Emil Jensen - "Flyktpotatis" | Malmö Live

Malmö Live Dag Hammarskjölds torg 4 Malmö, Sweden

Suggestion of event:

Børnekoncert på Christiania

Børnekoncert på Christiania
Musik Loppen

See all information

Suggestion of event:

Coldplay at Telia Parken, Cope...

Coldplay at Telia Parken, Copenhagen (EXTRA SHOW)
Parken Stadium

See all information

Suggestion of event:

Oba Oba Samba House - Show Rea...

Oba Oba Samba House - Show Realeza - PR
Barhi Pub e Bar

See all information