Dinosaur Jr. | KB, Malmö

Dinosaur Jr. | KB, Malmö Folder

(Saturday) November 05, 2016 - 20:00

Kulturbolaget - Bergsgatan 18 (Map)

313 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

*** HÖGT BILJETTRYCK ***

Året är 2016 och Dinosaur Jr. är fortfarande världens mest pålitliga leverantörer av riktigt skitig rockmusik. Det är elva år sedan återföreningen med originalmedlemmarna J Mascis, Lou Barlow och Murph och tamejfan så håller de fortfarande ihop och släpper dessutom albumet Give a Glimpse of What Yer Not som kan vara deras starkaste på väldigt länge. Missa nu inte chansen att uppleva bandet live på KB i Malmö den 5 november!

J's gitarr som en tornado av eld, Lou Barlows nihilistiskt mörka basgångar och längst bak Murph, som spelar trummor som Fred Flintstone kör bil. Tillsammans är de fortfarande en av de mest omskakande rockupplevelser du kan se på en scen. Efter att förra året ha firat sitt 30-årsjubileum med pompa och ståt är Dinosaur Jr. tillbaka med blicken riktad framåt istället för bakåt. Nya Give a Glimpse of What Yer Not är deras kanske starkaste sedan återföreningen och till hösten är det åter dags att ställa förstärkarna på 12 för att vrida om den svenska publikens öron.

Originaluppsättningen av Dinosaur Jr. spelade in tre klassiska album mellan 1984-88 ( Dinosaur , You're Living All Over Me , Bug ) där musiken var en kraftfull brygd av Black Sabbaths tyngd, hardcorepunkens hastighet och så mycket rundgång och oljud en människa någonsin kan lyckas pressa ur en gitarr. De blev snabbt ett uppskattat undergroundband och Bug toppade till exempel independent-listan i England. I skarven 80-90-tal hoppade Lou av och Murph blev gradvis en mer perifer bandmedlem. Green Mind (-91), Where You Been (-93), Without a Sound (-94) och Hand It Over (-97) är i det närmaste att betrakta som soloskivor av J Mascis. Den värsta rundgången har skalats bort ur soundet och musiken närmar sig tidvis Crazy Horse jaktmarker. Under den här perioden hade Dinosaur Jr framgångar även i mainstreamvärlden, Where You Been och singeln Start Choppin' hamnade på topplistor på båda sidorna av atlanten. Sedan återföreningen 2015 har bandet släppt fyra album, Beyond (-07), Farm (-09), I Bet on Sky (-12) och årets Give a Glimpse of What Yer Not .

Åldersgräns: 13 år
Dörrar: 19.00 | På scen: 20.00
Presenteras av Kulturbolaget

Tickets available on: http://burl.nu/8b88jv

(Saturday) November 05, 2016

Dinosaur Jr. | KB, Malmö

Kulturbolaget Bergsgatan 18 Malmö, Sweden

Suggestion of event:

Carpark North @Portalen

Carpark North @Portalen
Portalen

See all information

Suggestion of event:

Dobbelt Døv Date: Berocal/Toe...

Dobbelt Døv Date: Berocal/Toeplitz/Cognard - Høeg/Teller/Osgood
Musik Loppen

See all information

Suggestion of event:

DEN NØGNE SANDHED - Klædt af...

DEN NØGNE SANDHED - Klædt af til skindet (PREMIERE)
Bremen Teater

See all information

Suggestion of event:

Paper Route w/ Halfnoise at St...

Paper Route w/ Halfnoise at Stubb's Indoors
Stubb's Austin

See all information