Caliban Sessions #2016 m/ Black Debbath, Thulsa Doom og flere.

Caliban Sessions #2016 m/ Black Debbath, Thulsa Doom og flere. Folder

(Saturday) December 03, 2016 - 20:00

Rockefeller / John DEE / Sentrum Scene - Torggata 16 (Map)

311 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

CALIBAN SESSIONS 2016

JOHN DEE, OSLO, LØRDAG 03 DESEMBER

Caliban Sessions er den store årlige festen hvor miljøet rundt Black Debbath, Duplex Records og Caliban Studios setter sammen en fantastisk kveld full av den beste musikken og den beste underholdningen.

Denne årelange tradisjonen startet tilbake i 2002, og vi kan se tilbake på mang en fantastisk festkveld. Og det blir ikke mindre bra i år!

BLACK DEBBATH har med sine siste to knallskiver seilet opp som et av våre beste og mest populære hardrockband. Sisteskiva “Universell Riffsynsning” har bredt over blitt karakterisert som bandet aller, aller beste utgivelse til nå, med låter som Pensjonsballade, Til Hælvette Med Munchmusèet og supersingelen/videoen Dum Dum Minister. Vi er klare for nok en deilig akademisk stonerock-opplevelse.


THULSA DOOM er norges første og største stonerband, noe de viste til gangs under “And Then Take You To A Place Where Jars Are Kept” turneen i fjor. Bl.a Rockefeller var fyllt til randen av utsultede Thulsa fans. Bandet skriver for tiden later til et nytt album, forvent en ny låt eller to denne kvelden. Ikke ofte Thulsa Doom spiller live, så her må man henge i med billetkjøpet!

THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY

Hvis tittelen på siste skiva hadde blitt værende Sataniske Vers og Kristne Refrenger som planlagt, hadde dette kanskje skjedd tidligere, men uansett, i år smeller det på Caliban Sessions!

Vi gir ordet til Dag Sørås:

Du skal ikke mange minuttene inn i åpningssporet «Who will save Scandirock?» før du innser at The Good The Bad and The Zugly stiller deg et retorisk spørsmål. Du skal heller ikke mange minuttene inn i låta før den er ferdig, da vi her snakker hardcorepunk av det mest umiddelbare slaget.
Etter suksessen med debutalbumet «Anti World Music» i 2013 (som VG kalte intet mindre enn «et av de beste noen gang»), så kunne man kanskje mistenkt The Good The Bad And The Zugly for å føle et visst press før utgivelsen av oppfølgeren «Hadeland Hardcore». Men press forutsetter forventninger, og forventninger er for tapere. I stedet for å dyrke klisjeen om den vanskelige andreskriva, har gutta marsjert inn i studio og spyttet ut en ny halvtime med skitten, catchy og trassig kvalitetspunk. Referansene er de samme som sist (Turboneger, Poison Idea, Anal Babes), men musikken er om noe blitt slaget hardere.
The Good The Bad And The Zugly har tidligere blitt omtalt som det eneste bandet hvor alle medlemmene har en psykisk lidelse, og selv om de har byttet vokalist siden sist, så er denne påstanden fortsatt sann. Bandet har nemlig fått med seg Ivar Nikolaisen fra kristenrockerne Silver på mikrofon, og mannen som rent objektivt sett er en av landets mest karismatiske frontmenn passer som fist i anus på denne skiva. Zugly og co står med andre ord fortsatt fjellstøtt på ustødig grunn.
Tekstmessig leverer Hadelands-crewet den samme familievennlige humoren som kan verdsettes av alt fra foster til pensjonister, og den politiske engasjementet mange forbinder med punksjangeren er her erstattet med en hyllest til de nære tingene i livet; som øl, søvn og bitterhet. Dette er skiva som vil få tørrlagte alkiser ut på kjøret igjen.
The Good The Bad And The Zugly er selverklærte eksportører av statssubsidiert oljepunk, og leverer her et skittent audioovergrep som er høyst vanedannende. «Hadeland Hardcore» fungerer utmerket som soundtrack til dårlige moralske avgjørelser på kveldstid, og som trøst dagen derpå”

EL CUERO er det eneste av sitt slag i Norge, og må seff spille i år igjen!!
I 2017 fyller de 10 år som plate - og konsertband. Vegard Strand SlåkeSlayer Holthe har kommet inn som ny gitarist siden forrige albumutgivelse, og det ryktes om ny plate og turné i jubileumsåret. Kanskje får vi høre noen nye smakebiter på årets Caliban Sessions i desember?

Trommeslager Håvard Takle Ohr og festivalsjefen har på mange lange nachspiel diskutert for og imot det å presentere nye låter før de er utgitt. Beskjeden har som regel vært det kåmm itj te å sje, det ville itj Maiden gjort, å æ ææææælske Airån Maiden , men nå ser det ut til at de kanskje letter litt på sløret? La oss håpe det!


EL DOOM & THE BORN ELECTRIC er festival-sjef Ollis` eget prog-rock orkester. Debutalbumet fra 2012 var på best of lister i VG, Metal Hammer UK, Metal Hammer Germany, OX Magazine og selve prog-bibelen PROG Magazine UK for å nevne noen. Innspilling av ny skive er igang og hvem vet, kanskje dette er kvelden det blir fremført litt nytt materiale??

Årets reunionkonsert blir power-pop`erne DOOPY fra Fredrikstad!

Stikkord er 90`tallet, majorlabel, Sweden (the band)), Navigators, Beezwax, Remington super 60.

Vi lar Andreas Milde forklare:

DOOPY KOMMER TILBAKE - For én siste fest!

Fredrikstad-bandet Doopy hang på pikerom over hele landet da de ga ut sitt første og eneste album, «Game, Set, Match» i 1996. Det er rart å tenke på den dag i dag, men de var faktisk så populære at ungdomsbladet Topp trykket plakater av dem.Men Doopy var ikke noe boyband, så langt derifra. Doopy var power pop, det var rock, det gikk fort, og det var umulig å ikke synge med på alle refrengene. Hvis du leter i minnebanken fra den tiden, så husker du platecoveret deres, der de sto med tennisracketer, piqueskjorter og forseggjorte frisyrer. Og låtene, herregud de refrengene. De glemmer du i alle fall ikke. Tenk om man kunne fått det der bare én gang til … Hei vent, det kan du nå. 3. desember gjenoppstår Doopy på Caliban Sessions på Rockefeller, og spiller en siste mini-konsert (Eller? En gammel fan kan alltids håpe), for å minnes de gode gamle dagene. Dette blir en kveld du ikke kan gå glipp av.Men hva og hvem var egentlig Doopy?Bandet ble startet i det glade OL-året 1994, og sendte like etter en demo-kassett til plateselskapet BMG (Sony Music i dag). De fikk svar etter to dager, og en uke senere hadde de platekontrakt. Debutalbumet «Game, Set, Match» ble spilt inn i X-Ray Studios i Sarpsborg, med produsent Pål Espen Johannessen som da var kjent fra hiphop-gruppene A-Team og Bolt Warhead. De slapp to singler fra albumet, «Could It Be» og «At the Show», og begge ble listet på NRK P3. En annen kuriositet som kan nevnes, er at det var sjølvaste Per Heimly som tok coverbildet til albumet. Tenk det, det var der han startet karrieren. I alle fall i denne historien. I 1997 reiste bassist Erik Aster på ferie til London med kompisen Fredrik Ball (Nå bedre kjent som produsenten Fred Ball), men endte opp med å bli værende der. Bandet fortsatte som Doopy noen måneder til, men ble oppløst senere i 1997. Tenk på hva som kunne blitt … men nå får man i alle fall en siste fest.

Doopy (Da som nå):

Christoffer Schou (Remington Super 60, Navigators, Musique Le Pop)
Christian Spro (Sweden, Beezwax, The Dogs, Tennessee Beats, Palermo)
Nicolai Gregersen (Bloodlights, Tennessee Beats, Retardos)
Erik Aster (Nude Idol)

BLOOD TSUNAMI leverer stort sett rabiat thrash metal med en hissigpropp i front som står og skriker og kjefter, men slapp av! Denne kvelden vil stemmebånd bli spart. De har nemlig bestemt seg for å fremføre Godbeater og Horsehead Nebula . Juhu!
Hm, hvis du nå lurer på hva pokker det er, så kan jeg fortelle deg at dette er to instrumentaler. Ikke noen korte ubetydelige trudelutter, å nei du, dette er storslåtte saker... la meg benytte ordet monumentalt og dere som har billetter til denne kvelden er sannelig min hatt noen velsignede skapninger! Å få disse to (kunstpause) majestetiske fjellene av riff servert sånn på rappen er ikke akkurat hverdagskost. Det har faktisk aldri skjedd før, men nå på Caliban Sessions skjer det. Dæven! Spektakulært!

LES PUNX

Festivalsjefen så Les Punx på årets Tons Of Rock festival, og det ble lett ett av festivalens høydepunkter. Det svært fyllesjuke bandet traff formen til et svært fyllesjukt publikum, og den blandingen ble bare helt rett. Vokalist Anders leverte til 100 poeng, og mentalt ble de booket til årets Caliban Sessions der og da.
Presseskriv : Siden 2014 har Les Punx klemt ut gladlåter for hurrajenter og levemenn. Live er Les Punx en sjarmbombe av de sjeldne, som trøkker på til krampa tar dem. Med Norges blideste punker som frontmann skal det godt gjøres å ikke la seg rive med, og publikum kan forvente VM i god stemning!

TUNG KJEMPEGJØK

Hva skjer når man tar en lydmann, en lysmann, en roadie og en offentlig tjenestemann og stapper dem sammen oppi ett og samme doom-band, og kaller det Tung Kjempegjøk? Joa, det oppstår stygg og tung musikk! Utover det; ingenting.

Dette nye bandet har satt seg fore for å snu hele doom-sjangeren på hodet. Først og fremst ved å spille korte låter med livsglade, muntre tekster. Dernest ved å kle seg i lyse, sommerlige klær og spille tidlig på kvelden. Med låter som Hvem ga svigermor nepesaft? , Rektal rødvin og Kan den som helte melk i vottene til medelevene vennligst melde seg for rektor? satser de på å ta Caliban Session med storm (hvertfall en lett bris).

Bandet har sin første øving i oktober 2016.

Vel møtt, alle sammen!

Tickets available on: http://www.ticketmaster.no/event/500891

(Saturday) December 03, 2016

Caliban Sessions #2016 m/ Black Debbath, Thulsa Doom og flere.

Rockefeller / John DEE / Sentrum Scene Torggata 16 Oslo, Norway

Suggestion of event:

Sondre Lerche // Sandvika

Sondre Lerche // Sandvika
Musikkflekken

See all information

Suggestion of event:

Open Call: for The Vagina Mon...

Open Call: for
Sherbino Theater

See all information