April Verch (CAN)

April Verch (CAN) Folder

(Saturday) October 22, 2016 - 21:00

Global Copenhagen - Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) (Map)

7 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Sanger, stepdancer – og ikke mindst en fantastisk violinist i den canadiske fiddle-tradition. Canadiske April Verch er et fænomen, der skal opleves live, og det får man nu muligheden for, når hun spiller op til forrygende folkemusikalsk fest på Global.

???????????????????????????????

Global vil for en stund omdannes til et landligt canadisk forsamlingshus, når April Verch og band indtager scenen med et livligt og betagende bud på nordamerikansk folkemusik med plads til både historiefortælling og dans, blues og fest.

April Verch fik allerede i barndommen den amerikanske folkemusik-tradition ind under huden i kirker og forsamlingshuse i hendes hjemstavn og ved at lytte, når hendes far øvede med sit countryband. Det stod tidligt klart for hende, at hun selv ville være musiker, og hun begyndte at deltage flittigt i fiddle-stævner, hvor hun viste et usædvanligt talent.

For April Verch var det dog ikke nok at perfektionere teknikken. Hun indså snart, at kontakten med publikum var kernen i folkemusikken – at musikken skal skabe resonans, både i hjertet og i fødderne. Hun begyndte at gå efter at få folk til at danse, og musikken forplantede sig da også hurtigt til hendes egne fødder, så meget så den umiskendelige lyd af hendes stepdans i dag danner en rytmebund for de vilde løb hen over violinen og hendes smukke stemmes kredsen om amerikanske fortællinger og landskaber. Med Verch’ egne ord noget nær et destillat af spillemandsmusikken: “Bow, feet, vox”.

Den formel har hun nu findyrket på hele 10 plader med 2015-udspillet “The Newpart” som det seneste. Her dykker hun dybt ned i traditioner som country, bluegrass og amerikansk folk sammen med sin velspillende trio, der også består af Cody Walters (bas/banjo) og Alex Rubin (guitar/mandolin). Et hold der i fællesskab skaber gylden strengeleg med dybe rødder i folkemusikken, men også med friske indfald, nye kompositioner og åbenhed mod andre genrer.

Det er musik, der går lige i blodet, og som det er svært at stå stille til, så forbered dig på en dansefest på Global!

Sagt om April Verch

“To witness a performance by April Verch is to participate in a multi-sensory experience. Some of the many hats she wears include fiddler, singer and stepdancer, all of which she combines into a single performance.”
-HeartStrings

“Now a bona fide quadruple threat, she’s a singer with a sweet and reedy voice; a talented songwriter; a fiddle virtuoso who’s equally at home in laid-back numbers and blazing barn burner; and also a stepdancer.”
-The Wire

???????????????????????????????

Døre kl. 20 / Koncert kl. 21

Mere info: http://globalcph.dk/april-verch-can/
Billetter i forsalg: 100 kr. (inkl. gebyr):
http://www.billetlugen.dk/da/event/april-verch-can/billetter
Pris i døren: 100 kr. / Studerende: 80 kr.

Tickets available on: http://www.billetlugen.dk/da/event/april-verch-can/billetter

(Saturday) October 22, 2016

April Verch (CAN)

Global Copenhagen Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) Copenhagen, Denmark

Suggestion of event:

Merchandise (US, 4AD) live at ...

Merchandise (US, 4AD) live at Spillestedet Stengade
Spillestedet Stengade

See all information

Suggestion of event:

Söndörg (HUN) - Global Copen...

Söndörg (HUN) - Global Copenhagen
Global Copenhagen

See all information

Suggestion of event:

LAST NIGHT med Lundalands Filh...

LAST NIGHT med Lundalands Filharmoniska orkester
Malmö Arena

See all information

Suggestion of event:

HELLYEAH + Special Guests

HELLYEAH + Special Guests
Stylus

See all information