Paal Flaata slippkonsert /// Parkteatret Oslo

Paal Flaata slippkonsert /// Parkteatret Oslo Folder

(Thursday) September 29, 2016 - 20:00

Parkteatret - Olaf Ryes plass 11 (Map)

99 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Paal Flaata er kjent for sin usedvanlig vakre stemme og storslagne vokalprestasjoner, både som frontmann og vokalist i legendariske Midnight Choir, og gjennom en rekke kritikerroste soloalbum. Nå er han klar med siste album i trilogien «Songs Of…», og tar denne gangen et dypdykk i Townes Van Zandts solide, men i Norge ikke altfor kjente låtmateriale. 29. september markerer Flaata og band slippet med konsert på Parkteatret i Oslo.

Townes Van Zandt (1944-1997) fra Texas blir av mange regnet som låtskrivernes låtskriver. Som på de to foregående albumene i Flaatas trilogi er lydbildet organisk og livebasert i studio, levert av dyktige musikere som støtter en eminent vokalist. Samtidig utforsker de et oppdatert og til dels eksperimentelt sound for å gjøre stoffet relevant i dag.

Det første albumet i «Songs Of…»-trilogien, «Wait by the Fire – Songs of Chip Taylor», kom i 2012. Utgivelsen fikk gjennomgående svært gode kritikker, en sekser i Dagbladet («enestående»), nådde topp ti på VG-lista og skaffet Flaata en Spellemann-nominasjon. Albumet ble planlagt etter at Flaata møtte den legendariske låtskriveren Chip Taylor («Wild thing» m.m.) i Halden samme helg som massakren på Utøya i 2011. Taylor og Flaata fremførte den helgen den nyskrevne låta «This Darkest Day» på en spontan støttekonsert, som en sterk kommentar til hendelsen. Dette ble første skritt i et samarbeid som ledet til den første utgivelsen i en trilogi med repertoar av ulike legendariske, amerikanske låtskrivere.

I 2014 kom neste album, «Bless Us All – Songs of Mickey Newbury», med låter av en av Flaatas store helter. Texas-låtskriveren Newbury (1940-2002) var i sin tid den yngste låtskriveren som har blitt valgt inn i Nashville Songwriters Hall of Fame og han ansees som foregangsmannen for den såkalte texasskolen av amerikanske sangere/låtskrivere.

facebook.com/PaalFlaata

Billetter kr. 300,- + avg.
I salg via Ticketmaster
18 års aldersgrense

Tickets available on: http://www.ticketmaster.no/event/505377

(Thursday) September 29, 2016

Paal Flaata slippkonsert /// Parkteatret Oslo

Parkteatret Olaf Ryes plass 11 Oslo, Norway

Suggestion of event:

The Altern80s Club

The Altern80s Club
Rockefeller / John DEE / Sentr...

See all information

Suggestion of event:

Bon Iver US // Oslo Spektrum 2...

Bon Iver US // Oslo Spektrum 29. januar - utsolgt
Oslo Spektrum Arena

See all information

Suggestion of event:

The BPM Festival: Mindshake

The BPM Festival: Mindshake
La Santanera

See all information