King Hiss Album Releaseshow ***sold-out***

King Hiss Album Releaseshow ***sold-out*** Folder

(Monday) October 31, 2016 - 19:30

De Kreun - Conservatoriumplein (Map)

421 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Doors: 19h30

RHEA: 20h30 - 21h15
King Hiss: 21h45 - 23h
Goe Vur In Den Otto: 23h - 2h

+++++++++++++

KING HISS

Ondertussen moet er ter hoogte van de Westhoek zoiets bekend zijn als de West-Vlaamse oerknal. Die nacht dat H8000-legende Joost Noyelle, brulboei Jan Coudron en ritmesectie Dominiek Hoet & Jason Bernard besloten de krachten te bundelen. Doel: loeiharde songs met een rotkarakter schrijven. En de wereld veroveren. Wars van alle trends en mét eigenzinnige smoel. Zoals het hoort dus. KING HISS was geboren. De koning van de riffs met bijtgrage tanden en slechte adem ... We spreken 2011.

2016. 5 jaar later en het ging hard voor KING HISS. Heel hard. Je moet al onder een steen geleefd hebben om de heren niet aan het werk gezien te hebben. Uitverkochte clubs? Check! Festivals, van klein tot heel groot? Check! Features in alle relevante magazines, off- en online? Check! Ook plaatwerk zoals SNAKESKIN (EP) en debuut full-length SADLANDS, inclusief samenwerking met Dave Collins (QOTSA, Black Sabbath, Mötley Crüe, ...), mochten laaiend enthousiaste commentaren in ontvangst nemen. Zowel nationaal als over de landsgrenzen heen.

Maar het is op een podium dat je de luidste Vikings van de Lage Landen wil zien. Daar zijn ze op hun best. Zanger Coudron grijpt elke kans aan om de vele duivels uit zijn bast te briesen en doet dit telkens alsof het zijn laatste performance ooit zal zijn. Joost Noyelle (Congress, Liar, Man’s Ruin) mag zich ondertussen met recht en rede een bescheiden levende legende noemen en zorgt eigenhandig voor 6-snarige riff-tornado’s, met gevoel voor melodie en een fikse dosis agressie. Ritmesectie Dominiek ‘Visioene’ Hoet (bas) & Jason Bernard (drums) maken de muzikale versie van een schilderij van Jeronimus Bosch compleet. Woester dan de baard van Ragnar en strakker dan een eendenreet, dát is hetgeen je zal onthouden van de vier heren op een podium.

Voor hun laatste worp MASTOSAURUS ging KING HISS de Oceanside Studio in met ‘oude getrouwe’ producer/drummer ACE ZEC (Death Before Disco, Customs & Nailpin). De geknipte persoon om de 10 songs vol ‘grinta’ aan tape toe te vertrouwen. Geen toegevingen, geen gulden middenweg. Gewoon ervoor zorgen dat de 10 vuistslagen maximaal schade toebrengen. De songs werden daarna in Austin, USA gemixt door MACHINE, gekend van zijn massief werk voor o.a. Clutch, Crobot, Fall Out Boy, Lamb Of God & We Came As Romans. De mastering gebeurde door niemand minder dan PAUL LOGUS (NY, USA). Die laatste ken je waarschijnlijk nog van eerdere realisaties voor Anthrax, Clutch, Steel Panther en onze eigenste Diablo Blvd.

MASTOSAURUS bevat een arsenaal songs met een krachtige en donkere verhaallijn. Het album beschrijft het epische avontuur van een antiheld: het gevecht met de demonen in je eigen hoofd, de lange, moedige strijd en de weigering om zomaar vrede te nemen met een onmogelijke lotsbestemming. En worden die demonen ooit echt overwonnen? Dat kom je te weten op MASTOSAURUS, de nieuwe plaat van KING HISS. De band brengt daardoor het conceptalbum weer helemaal terug van weg geweest!

+++++++++++++

RHEA

RHEA rockt ‘m old school en wij zijn gillende groupies op de eerste rij. Met een ongetwijfeld goor repetitiehok in het Gentse, een vette groove en nog vettigere gitaren, maken de titanen van RHEA vuile rock according to the book. Bam!

www.facebook.com/RHEAband

+++++++++++++

GOE VUR IN DEN OTTO

Zet u schrap voor de metalen waanzin van Johnny Jailbait en Pete Da Bomber, aka Goe Vur In Den Otto. Het is nog altijd gissen van onder welke steen deze twee individuen zijn komen kruipen, maar als we heel eerlijk zijn kan ons dat geen hol schelen. GVIDO draait namelijk de ene metalklassieker na de andere en weet als geen enkel ander dj-duo hoe een metalfeestje hoort te klinken. Na talloze feestjes, shows in binnen-en buitenland én nationale radio, gaat ook het beste metalfestival ter wereld voor de bijl. Wie na een dag compleet loos gaan nog energie over heeft (en toegegeven, dat zijn jullie allemaal) kan zich metalgewijs helemaal uitleven op de tunes, riffs en beats van Goe Vur In Den Otto!

www.facebook.com/GoeVurInDenOtto

(Monday) October 31, 2016

King Hiss Album Releaseshow ***sold-out***

De Kreun Conservatoriumplein Kortrijk, Belgium

Suggestion of event:

Dranouter Festival: Nahko and ...

Dranouter Festival: Nahko and Medicine for the People
Dranouter Festival

See all information

Suggestion of event:

Ma vie dans la tienne - Le con...

Ma vie dans la tienne - Le concert / St Omer (Pas de-Calais)
SCENEO - Complexe Aquatique & ...

See all information

Suggestion of event:

L.E.J @Le Scénéo, Saint Omer...

L.E.J @Le Scénéo, Saint Omer - 30 Novembre 2016
SCENEO - Complexe Aquatique & ...

See all information