MTV Headbangers Ball Tour 2016: Iced Earth, Ensiferum, Kataklysm & Unearth // 013 Tilburg

MTV Headbangers Ball Tour 2016: Iced Earth, Ensiferum, Kataklysm & Unearth // 013 Tilburg Folder

(Monday) December 05, 2016 - 18:30

Poppodium 013 - Veemarktstraat 44 (Map)

181 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

MTV Headbangers Ball, welke metalhead kent het niet? Eind jaren 80 en in de jaren 90 was het programma van MTV het vaste baken op tv voor de liefhebbers van het harde genre. Goed nieuws: er is een comeback. Niet op tv (en zonder jullie girl-crush Vanessa Warwick) maar als tour. En vandaag staat de package met niet één, niet twee, niet drie, maar vier headliners (!) in 013.

Iced Earth is een begrip in de metalwereld. De groep rondom gitarist John Schaffer staat al sinds 1985 op de planken. En sindsdien maken ze al verdomd aanstekelijke heavy metal met thrash en powermetal invloeden. Het is weer een tijdje geleden dat ze in 013 waren, dus wij zijn blij dat ze terugkeren.

Ensiferum is één van de meest populaire bands in het folk- en paganmetal-genre. Verwacht epische liederen over ridders, draken, zwaarden en natuurlijk ale. Kataklysm stond in februari nog met een headline show in een ramvolle Jupiler Zaal. Daar gaf de mid-tempo deathmetal band een hele, héle vette show. Een ijzersterke toevoeging aan deze line-up. Unearth is wat ons betreft de meest ondergewaardeerde metalcore band die er is.‘The Oncoming Storm‘ hoort bij het beste wat het genre voortbracht.

Tickets available on: http://www.013.nl/programma/4229/mtv-headbangers-ball-tour-iced-earth

(Monday) December 05, 2016

MTV Headbangers Ball Tour 2016: Iced Earth, Ensiferum, Kataklysm & Unearth // 013 Tilburg

Poppodium 013 Veemarktstraat 44 Tilburg, Netherlands

Suggestion of event:

Mísia

Mísia
De Roma Vzw

See all information

Suggestion of event:

Touch Bass Perth

Touch Bass Perth
Belvoir Amphitheatre

See all information