Bullet For My Valentine + Killswitch Engage // 013 Tilburg

Bullet For My Valentine + Killswitch Engage // 013 Tilburg Folder

(Saturday) November 19, 2016 - 20:00

Poppodium 013 - Veemarktstraat 44 (Map)

788 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Slechts zelden haalden we in één klap twee van zulke zwaargewichten naar 013. Het Britse Bullet For My Valentine is bijvoorbeeld al jaren een absolute publiekstrekker binnen de metal. De mix van thrash en metalcore werd de afgelopen jaren voorzien van wat extra afwisseling, maar op ‘Venom’ (2015) grijpt de groep weer terug op het brute geluid van debuutalbum ‘The Poison’. Er zijn nog steeds maar weinig metalbands die zó’n sterke hooks kunnen schrijven als deze Welshmen.

Eveneens bruut is natuurlijk Killswitch Engage. Deze Amerikanen worden zelfs gezien als mede-grondleggers van de metalcore. Daarnaast stond gitarist en brein achter KSE, Adam Dutkiewicz, als producer aan de basis van metalcore grootheden als Parkway Drive, August Burns Red, All That Remains en As I Lay Dying. Sinds ‘Disarm The Descent’ (2013) is de originele zanger Jesse Leach weer terug. Het leverde meteen één van hun beste albums op. Dit jaar verscheen de opvolger ‘Incarnate’.

Beide groepen verkeren momenteel in topvorm en als je deze twee bands samen op één podium knalt, kan dat alleen maar muzikaal vuurwerk opleveren. Om het helemaal af te maken, komt moderne nu-metalsensatie Cane Hill uit New Orleans als support mee om de boel even lekker op te stoken.

Tickets available on: http://www.013.nl/programma/4239/bullet-for-my-valentine-killswitch-engage

(Saturday) November 19, 2016

Bullet For My Valentine + Killswitch Engage // 013 Tilburg

Poppodium 013 Veemarktstraat 44 Tilburg, Netherlands

Suggestion of event:

Youssou N'Dour

Youssou N'Dour
De Roma Vzw

See all information

Suggestion of event:

Cimorelli @Trix Club

Cimorelli @Trix Club
Muziekcentrum Trix

See all information

Suggestion of event:

Subway XL11

Subway XL11
Maassilo Rotterdam

See all information