Michael Kiwanuka (UK) + Very Special Guests: Joseph // Folketeateret 6. november

Michael Kiwanuka (UK) + Very Special Guests: Joseph // Folketeateret 6. november Folder

(Sunday) November 06, 2016 - 19:00

Folketeateret - Storgaten 21- 23 (Map)

178 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Michael Kiwanuka overbeviste stort i 2012 med utsolgte konserter i Oslo og et nydelig debutalbum. 3. juni i år kommer briten med sitt etterlengtede andre album og spiller på ærverdige Folketeatret 6. November!

Michael Kiwanuka ble oppdratt i et London-hjem hvor musikken i stor grad var fraværende. Nirvana og Radiohead står igjen som hans første introduksjoner til rocken da han på den tiden skatet rundt i Londons forsteder som ungdom. Det var først noen år senere da han kom over et Best Of Soul -album i et gratismagasin at Michael ble fengslet av sounden til legender som Otis Redding. Etter dette bestemte Kiwanuka seg for at han skulle selv lage musikk som hørtes like rå og autentisk ut.

Ennå ikke fylt 30, har allikevel Kiwanukas modne stemme måtte tåle hyppige sammenligninger gamle storheter som Bill Withers, Marvin Gaye, Bob Dylan og Van Morrison. Det er ingen tvil om at han er dypt inspirert av 70-tallet, men han klarer allikevel å fremkalle sin egen sound som oppleves å ha den rette balansen mellom det moderne og det tidløse. Michael Kiwanukas nostalgiske debutalbum Home Again ble nominert for den prestisjetunge Mercury award i 2013 og opplevde en union hyllest fra en samlet musikkpresse etter utgivelsen i 2012. Veldig få album har evnen til å skape et så umiddelbart inntrykk på lytteren som det Home Again gjør, med sin karakteristiske jazzete soul-sound og følsomme vokal.

Michael Kiwanuka annonserte nylig sitt andre album ”Love & Hate” og slapp samtidig singelen og musikkvideoen ”Black Man In A White World”. Albumet blir utgitt 3. juni via Polydor Record og har blitt produsert av den Grammy-vinnende produsenten Danger Mouse og den unge britiske produsenten, Inflo.

Med “Coming Home” ble det hyppige sammenligninger med Bill Withers og Otis Redding, men på sitt nye album har Michael Kiwanuka gått i en mer psykedelisk retning. Åpningssporet, den 10 minutter lange «Cold Little Heart», har overraskende nok elementer av Pink Floyd i seg. «Falling» er gospel anno 2016.

Albumet gjennom er det spor som skiller seg ut, men «Love & Hate» er et album som fortjener å lyttes til fra a til å. Dersom du fortsatt er en av dem som setter seg ned med hodetelefoner og lytter, da er det mye snop her for deg.

Michael Kiwanuk sier selv dette om samarbeidet med produsentene «Jeg har alltid hatt lyst til å lage et album som føltes og høres ut som dette. Å jobbe med såpass dyktige folk som Danger Mouse og Inflo har virkelig hjulpet meg med å finne det jeg lette etter. Forhåpentligvis er dette bare starten.»
Dersom det er slik at mange fortsatt mener at albumformatet er dødt og begravet, er Michael Kiwanukas nye album kanskje akkurat det vi som er uenige i den vurderingen, har ventet på

Vi i Goldstar gleder oss til ett gjensyn med Michael Kiwanuka og er spent på å høre reaksjonene til folk etter albumslipp, for det vi har hørt sålangt er rent gull!

Billetter i salg fredag 15. april kl. 10.00.

Tickets available on: http://www.ticketmaster.no/event/495691

(Sunday) November 06, 2016

Michael Kiwanuka (UK) + Very Special Guests: Joseph // Folketeateret 6. november

Folketeateret Storgaten 21- 23 Oslo, Norway

Suggestion of event:

Senjahopen på John Dee

Senjahopen på John Dee
Rockefeller / John DEE / Sentr...

See all information

Suggestion of event:

Brian Fallon & The Crowes

Brian Fallon & The Crowes
Rockefeller Music Hall

See all information

Suggestion of event:

Signal Fire

Signal Fire
Ziggy's By The Sea

See all information