Tou Scene presenterer: Bhattacharya/Grønseth/Wessel

Tou Scene presenterer: Bhattacharya/Grønseth/Wessel Folder

(Thursday) October 13, 2016 - 21:00

Tou Scene - Kvitsøygt 25 (Map)

45 people attended

Report event

DESCRIPTION

Fra Royal Albert Hall til Loftet på Tou Scene! Indisk gitarpionér og tradisjonsfornyer i møte med norsk saksofonist og gitarist fra New Yorks avantgardescene.

Debashish Bhattacharya er en av de mest spennende og renommérte musikerne fra den klassiske indiske musikktradisjonen. Dette er en sjelden sjanse til å oppleve en sann virtuos og tradisjonsfornyer, i samspill med den norske saksofonisten Anders Lønne Grønseth og den amerikanske gitaristen Kenny Wessel, som blant annet spilte i bandet til Ornette Coleman i en årrekke.

Prosjektet ble initiert av Bhattacharya med et ønske om å strekke den indiske ragatradisjonen i retning av jazzens klanger og idéer - både mot amerikansk og europeisk tradisjon. Han inviterte med seg to musikere han allerede hadde delt mange musikalske stunder med, til et møte i hans hjemby Kolkata i 2014.

Jazzens fascinasjon for den indiske ragatradisjonen er velkjent, og kan sies å danne en egen nisje innenfor et vidtomfavnende moderne jazzbegrep. Dette prosjektet tar utgangspunkt i den indiske musikken, og dermed er blikket snudd den andre veien. I Debashish Bhattacharyas tapning er det hovedsakelig jazzens instrumenter og klanger, heller enn tonespråk og rytmikk, som danner krysningspunktet til den indiske musikken. Resultatet er musikk i sann verdensmusikalsk ånd, sett fra et annet kontinent og en annen tradisjon.

Debashish Bhattacharya (India) - Hindustani Slide Guitar er et stort navn på den internasjonale verdensmusikkscenen, både som tradisjonsbærer og innovatør i den indiske musikktradisjonen. Han er en av svært få utøvere på instrumentet som kalles Hindustani Slide Guitar, og han har utviklet, designet og bygget sine egne instrumenter som han trakterer med stor virtuositet. Bhattacharya makter å kombinere en tradisjonstung indisk musikkultur med nye idéer som peker inn i vår tid og ut i verden. Han har samarbeidet med et antall internasjonale musikere, deriblant store navn som John McLaughlin og Zakir Hussein, og har mottatt priser som BBC World Music Award (2007) og nominasjon til Grammy (2009). Han kommer til Norge rett fra prisvinnerkonsert i Royal Albert Hall i London som vinner av Songlines Music Awards 2016.

Kenny Wessel (USA) - gitarhar fått sitt navn skrevet i jazzhistorien som medlem av Ornette Colemans frijazz-fusion band Prime Time i perioden 1988-2000. Gjennom en begivenhetsrik karriere har han samarbeidet med berømtheter som Donald Fagen, John Abercrombie, David Liebman, Steve Turre og Johnny Hartmann. Han har vært utnevnt som U.S. Jazz Ambassador, og etterfølger dermed nav som Louis Armstrong, Duke Ellington og Dizzy Gullespie.

Subhashish Bhattacharya (India) - table og perkusjon er Debashish yngre bror og en av de unge mestrene på sitt instrument I India. De to er også sterkt knyttet musikalsk, i et livslangt samarbeid. I tillegg til å ha akkompagnert sin bror over store deler av verden, er han en aktiv og ettertraktet musiker i India, i alt fra Bollywood- produksjoner til ragaframføringer.

Anders Lønne Grønseth (Norge) - saksofon er jazzmusiker og komponist bosatt i Oslo. Han ble introdusert for indisk musikk under sine studier ved Norges Musikkhøgskole og Rytmisk Musikkonservatorium i København, hvilket ledet han videre til studier med Debashish Bhattacharya. Utover dette er han en aktiv komponerende jazzutøver. Erfaringer fra indisk og arabisk musikk har han hatt med seg som et viktig element i sitt skapende virke, som bl.a. har avfødt et titalls plateutgivelser med band som Sphinx og Mini Macro Ensemble over de siste ti åene.

Tickets available on: http://touscene.com/program/vis/9317

(Thursday) October 13, 2016

Tou Scene presenterer: Bhattacharya/Grønseth/Wessel

Tou Scene Kvitsøygt 25 Stavanger, Norway

Suggestion of event:

Lee Ritenour&Dave [email protected]

Lee Ritenour&Dave Grusin@Stavanger konserthus, Zetlitz
Stavanger konserthus

See all information

Suggestion of event:

Wavy Night w. DJ Tocy * Ku De ...

Wavy Night w. DJ Tocy * Ku De Ta - Bar & Lounge/ 6 Jan, Fri
Ku De Ta - Bar & Lounge

See all information