De Kift & Rats On Rafts

De Kift & Rats On Rafts Folder

(Friday) October 28, 2016 - 21:00

Het Burgerweeshuis - Bagijnenstraat 9 (Map)

10 people attended

Report event

DESCRIPTION

Rotterdamse post-punk in combinatie met theatrale fanfare punk. De samenwerking tussen De Kift en Rats On Rafts leverde in 2013 een bijzondere cross-over op die op ieder moment een totaal onverwachte kant op schieten. Het bots, schuurt en staat in theorie lijnrecht tegenover elkaar. Maar niets is anders want de bands vallen als twee puzzelstukken in elkaar. In 2013 begon deze samenwerking als een voorbereiding van een speciale show op het Metropolis Festival in Rotterdam.

Toen de bands elkaar vonden in de liefde voor rauwe en energieke muziek volgde een aantal optredens in Mezz, Melkweg en en hun legendarische show op Where The Wild Things Are.
Paul Thompson van Franz Ferdinand tipte bovendien hun gezamenlijke optreden aan Pitchfork als “the best act I’ve ever seen at a festival”.

In 2016 brengen de bands samen een album uit bij het Britse Fire Records. De twee bands sloten zich een maand lang op in het koude, donkere en leegstaande poppodium De Kade in Zaandam om het album volledig analoog op te nemen.

Tickets available on: http://burgr.nl/123n

(Friday) October 28, 2016

De Kift & Rats On Rafts

Het Burgerweeshuis Bagijnenstraat 9 Deventer, Netherlands

Suggestion of event:

Tinariwen - Doornroosje

Tinariwen - Doornroosje
Doornroosje

See all information

Suggestion of event:

WHP16 /// Heldeep

WHP16 /// Heldeep
THE WAREHOUSE PROJECT

See all information