Loney Dear | Nefertiti, Göteborg

Loney Dear | Nefertiti, Göteborg Folder

(Wednesday) October 05, 2016 - 20:30

Nefertiti - Hvitfeldtsplatsen 6 (Map)

58 people attended

Report event

DESCRIPTION

*** BILJETTERNA ÄR SLÄPPTA ***

Erkänd och omfamnad av musikgiganter som bl.a. Pitchfork, The Guardian och NME – svenska Loney Dear har sedan debuten 2003 blivit ett välkänt namn bland både tastemakers och musikälskare världen över. I höst gör Emil Svanängen och hans Loney Dear tre efterlängtade konserter på svensk mark, varav en på Nefertiti i Göteborg den 5 oktober!

I Loney Dears musik ryms de skandinaviskt mörka vintrarna och ljusa sommarnätterna. Fokuserat, storartat och smärtsamt vackert – lekfullt svingande mellan ett brett spann av hårfina detaljer och stora gester. Ett möte mellan klassiskt låtskrivande och komplexa produktioner. En vidöppet känslig röst, detaljer och prång man kan repetera i tusental, utan att riktigt komma till botten med Loney dears musik.

Under Loney Dears mer geografiska resor har Emil Svanängen (som är personen bakom Loney Dear) tagit sin egenartade musik från källaren i Jönköping via amerikanska Sub Pop, Parlophone och – inför kommande albumet – tillbaka till europeiska omgivningar. Alldeles snart släpps ett helt nytt album och i väntan på detta ger den redan hyllade singeln Hulls och kommande singeln Lilies ett mörkt lockande rop på vad vi har att vänta.

Loney Dear har under sin karriär turnérat världen över med några av indiemusikens största namn, något som gjort honom väl erkänd för sina fängslande konserter. Med sitt allra senaste framträdande – på årets Stockholm Music & Arts – visade Emil och hans band att han som artist 2016 är i sitt livs form och att vi inte kan vänta oss annat än något som påminner om magi när bandet i höst ger sig ut på en efterlängtad Sverige-turné, där varje konsert noga är skräddarsydd för rummet det kommer spelas i. Ingenting lämnas åt slumpen, och de lämnar samtidigt allt åt slumpen.

Åldersgräns: 18 år
Dörrar: 19.00 | På scen: 20.30
Presenteras av Kulturbolaget

Tickets available on: http://burl.nu/ijtssm

(Wednesday) October 05, 2016

Loney Dear | Nefertiti, Göteborg

Nefertiti Hvitfeldtsplatsen 6 Gothenburg, Sweden

Suggestion of event:

Kris Kristofferson + Appalachi...

Kris Kristofferson + Appalachian Murder Bunnies | Konserthuset, Göteborg
Göteborgs Konserthus

See all information

Suggestion of event:

Volbeat - Scandinavium, Gothen...

Volbeat - Scandinavium, Gothenborg
Scandinavium

See all information

Suggestion of event:

John Digweed at Liquid Room Wa...

John Digweed at Liquid Room Warehouse, Edinburgh
THE LIQUID ROOMS (Official)

See all information