Hurula | KB, Malmö

Hurula | KB, Malmö Folder

(Saturday) December 03, 2016 - 20:00

Kulturbolaget - Bergsgatan 18 (Map)

32 people attended

Report event

DESCRIPTION

*** BILJETTERNA ÄR SLÄPPTA ***

Hurula är det svenska punkarvets mest självklara fanbärare. Den 23 september släpps albumet Vapen till dom hopplösa” och i höst och vinter får vi – för första gången sedan det exklusiva framträdandet på Way Out West – chansen att se Hurula live igen. Den 3 december kommer Hurula till Malmö för att åter inta scenen på KB och vi kan knappt bärga oss!

Med starka punkrötter svepte Hurulas debutalbum ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” (2014) undan benen på både fans och kritiker. Singlarna ”Stockholm brinner”, ”22” och ”Sluta deppa mig” roterade stadigt på P3 och Hurula fyllde ett becksvart tomrum i svenskt pop. Han belönades också med både Grammis- och dubbla P3 Guld-nomineringar.

Den alltid lika produktiva artisten släppte i november samma år också EP:n Betongbarn som även den prisades av en enig kritikerkår. Med fantastiska recensioner och flera slutsålda turnéer i ryggen har Hurula byggt upp en stark, hängiven fanbase och förväntningarna på uppföljaren är rymdraketshöga.

Det nya albumet är inspelat och producerat i Göteborg tillsammans med Björn Olsson (Håkan Hellström, The Soundtrack of Our Lives, m.fl.) och låter både större, hårdare och lyxigare. Som om The Gun Club spelat låtar av Ronettes, med rundgångsgitarrer som överröstar din tinnitus. Som om känslan när något går sönder inom dig hade varit en melodi, uppspelad i en trasig förstärkare och ackompanjerad av en stråkkvartett.

När andra artister skulle välja att putsa bort de råa kanterna gör Hurula precis tvärtom. Med en ännu smutsigare ljudbild än på albumdebuten ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” går han kompromisslöst sin egen väg, oavsett om det går rakt emot rådande trender.

Support tillkommer
Åldersgräns: 18 år
Dörrar: 19.00 | På scen: 20.00
Presenteras av Kulturbolaget

Tickets available on: http://burl.nu/4njuif

(Saturday) December 03, 2016

Hurula | KB, Malmö

Kulturbolaget Bergsgatan 18 Malmö, Sweden

Suggestion of event:

DEN NØGNE SANDHED - Klædt af...

DEN NØGNE SANDHED - Klædt af til skindet
FrederiksborgCentret

See all information

Suggestion of event:

Sort Sol @Portalen

Sort Sol @Portalen
Portalen

See all information

Suggestion of event:

Premiere "Hiob"

Premiere
Kleines Haus

See all information