Elvis Costello: Detour

Elvis Costello: Detour Folder

(Saturday) March 11, 2017 - 20:30

De Roma Vzw - Turnhoutsebaan 286 (Map)

23 people attended

Report event

DESCRIPTION

Het concert van Elvis Costello in De Roma vorig seizoen was op een recordtijd uitverkocht, waardoor vele fans met lege handen achterbleven. Wegens ziekte moest Costello op het laatste moment afzeggen, maar om het goed te maken komt hij in het voorjaar geen één maar twee keer naar De Roma! Het vervangconcert op 12 maart is al lang uitverkocht, maar wie geen kaartjes kon bemachtigen krijgt de dag op voorhand een nieuwe kans. Zorg dat je erbij bent!

-------------------------------------------------------------------------------------

De laatste decennia trad Elvis Costello (naast “Napoleon Dynamite”, één van de vele pseudoniemen van Declan Patrick MacManus) in België op samen met The Sugarcanes, The Allen Toussaint Band, Steve Nieve, The Imposters en zelfs The Attractions.

Zijn solo-optredens zijn telkens legendarische gebeurtenissen. Op 1 en 2 juli 1989 kreeg hij een weide in T/W (met telkens 52.000 zielen) muisstil en nadien hield hij een volle Elisabethzaal (2011) en het Koninklijk Circus (2012 en 2014) aan zijn stoel gekluisterd.

Wie er de vorige keer in Brussel bij was, weet dat Costello nog niets aan overtuigingskracht ingeboet heeft. Het was een avond (31 songs of twee uur en 41 minuten) vol schoonheid, humor en kippenvelmomenten met in de bisreeks (13 songs of 71 minuten) extra ondersteuning door zijn trouwe pianist Steve Nieve.

Hoogtepunten uit zijn oeuvre aanstippen is onbegonnen werk. De teller van studioplaten staat ondertussen op 32 en beslaat de meest uiteenlopende genres en bondgenootschappen. Gelukkig voor ons bundelde Costello zijn meest ontroerende anekdotes nu zelf in een autobiografie Unfaithful Music & Disappearing Ink en bijhorende soundtrack Unfaithful Music & Soundtrack Album.

Welke nummers Costello in maart precies van stal zal halen, weet hij zelf nog niet. Maar dat The King of Belgium iedereen omver zal blazen met zijn stem, gitaar, piano en songs staat nu al vast. De vele hits, obscure parels en zorgvuldig gekozen covers zullen - ontdaan van alle franje - niemand onberoerd laten. De titel van zijn eerste album My aim is true blijkt nog steeds profetisch.

Tickets available on: https://deroma-rataplan.ticketmatic.com/addevent.php?a=3ZUw9hWlDaM&e=K32nfUqqcAg&s=80cswBbInpo&l=nl

(Saturday) March 11, 2017

Elvis Costello: Detour

De Roma Vzw Turnhoutsebaan 286 Borgerhout, Belgium

Suggestion of event:

Télérama Dub Festival #14 @L...

Télérama Dub Festival #14 @Lille - Le Grand Mix
Le Grand Mix

See all information

Suggestion of event:

25.07 Baguncinha Devassa Espec...

25.07 Baguncinha Devassa Especial Férias de Julho @Cervejaria Devassa
Cervejaria Devassa Florianópo...

See all information