PM Koncerttermes Akusztik Turné 2016 - Zalaegerszeg

PM Koncerttermes Akusztik Turné 2016 - Zalaegerszeg Folder

(Thursday) December 01, 2016 - 20:00

Art Mozi - Széchenyi tér 4-6. (Map)

538 people attended

Report event

DESCRIPTION

A Punnany Massif zenekar az elmúlt évtizedben egy egész országgal megszerettette azt az egyedi recept alapján kikevert hangzásvilágot, ami a kezdetekben bizonyos bennfentes pécsi berkeken, illetve az ország haladóbb felfogású hiphop-undergroundján kívül nem sokaknak esett le. Mára a hazai zenei élet egyik legnépszerűbb, meghatározó áramlatává vált ez, az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott, funk-rockot, népzenét, elektronikát (és még…) ötvöző Hip-Pop. A stílus újabb és újabb sztárokat termel ki, nem kevés értetlenkedést is kiváltva növeli évről évre mind hatalmasabbra a rajongótáborát. De ezt most hagyjuk.

Foglalkozzunk csak a Punnanyval, azzal a csapattal, akik mind közül a legrégebb óta művelik ezt a zsánert – mi hozhat még lázba egy idestova tizen-éve folyamatosan turnézó, tízezres közönségű fesztivál-nagyszínpadokon érlelt produkciót..? A válasz a zenész-létben rejlik. Azokat, akik ehhez a kreatív alkotói kaszthoz tartoznak, a zenélés öröme hajtja előre, ez az életük értelme. De a szakma művelése, már bocsánat, de a ’meló’, szóval a meló korlátokat is állít a művész elé. Ha adódik alkalom, amikor a megszokott keretekből kilépve, vagy még inkább azokat átlépve újra lehet rendezni a leosztott lapokat, szabadon lebegtethetőek azok az építőkockák, amelyek a szakmájuk elemi egységeit, szerszámait jelentik, akkor az öröm. Ünnep. Kijátszani azokat a hangokat, amikre máskor nincs elég idő. Beadni azokat a variációkat, amikre máskor nincs elég tér. Elengedni.

Itt jön képbe az Akusztik.

’Koncerttermes Akusztik Turné’ – olvasható a címben, és itt a lényeg. A 2016-os évet egyfajta alkotói szabadságnak tudták be a Punnany srácok, 3 év után kihoztak egy új lemezt, limitált számú fesztiválfellépést vállaltak, visszafordultak a stúdió felé. Befelé. Ennek a folyamatnak a lezárása ez a turné, amely tehát egy kifejezetten hangversenytermekre, vagy legalábbis 'ültetett' közönségre készült műsort mutat be, pontosan a helyzetben rejlő intimitás, zenész és közönség közötti közvetlen kapcsolatra építve. A jól ismert kedvencek elemeikre szedett, új köntösbe bújtatott és újra összerakott változataira, soha nem halott (talán nem is létező..?), látszólag önkéntelenül összeálló új kompozíciókra, a Punnany-hangzás talán eddigi legőszintébb kifejezésére lehet számítani. De még jobb, ha otthon hagyjuk az elvárásainkat, és rábízzuk magunkat a zenekarra, és ezt most együtt éljük át.

Jegyek már kaphatók elővételben a helyszínen és a www.tixa.hu oldalon, október 20-ig kedvezményes áron!

Kedvezményes jegyárak:
Art Moziban megvásárolható:
Első 10 sor: 5 000.- ft
Egyéb sorok: 4 000.- ft

Online jegyek:
Erkély: 4 000.- ft
http://tixa.hu/punnanymassif_zalaegerszeg

Tickets available on: http://tixa.hu/punnanymassif_zalaegerszeg

(Thursday) December 01, 2016

PM Koncerttermes Akusztik Turné 2016 - Zalaegerszeg

Art Mozi Széchenyi tér 4-6. Zalaegerszeg, Hungary

Suggestion of event:

Soboki dnevi 2016

Soboki dnevi 2016
Festival Soboški dnevi

See all information

Suggestion of event:

Minimal NIGHT w/ Droplex! 11.0...

Minimal NIGHT w/ Droplex! 11.04. péntek - Club Angels
Angels - The Home

See all information

Suggestion of event:

Völkerball in Hannover / Capi...

Völkerball in Hannover / Capitol - Zusatztermin
Capitol Hannover

See all information