Hans Seland-Jubileet

Hans Seland-Jubileet Folder

(Saturday) March 04, 2017 - 18:00

Flekkefjord Kultursenter SPIRA - Elvegaten 1 (Map)

3 people attended

Report event

DESCRIPTION

Du har trulig sett denne statuen som står i Sundeparken når du kjører gjennom Flekkefjord sentrum.
Det er den lokale forfattaren, Hans Seland som er plassert på sokkel her, og i mars 2017 er det 150 år sidan han blei fødd. Dette vil vi markera med eit program på SPIRA lørdag den 4. mars 2017 kl. 18:00.

Hans Seland engasjerte seg over eit stort spekter i nyare politisk og kulturell historie - frå Stand-up -komikar og privatetterforskar til lokalhistorikar, politikar og heimstad-diktar.

Frå programmet nemner vi:
• Advokat Bjørn Stordrange fortel om Selands arbeid med Hetlesaka og frifinnelse av tre menn som var uskuldig dømd for drap.
• Journalist og Bygdesosiolog Andreas Hompland baserer sitt innslag på arbeidet med avhandlinga: To-kyrs industriarbeidarar i streik , der han bl. a. har brukt stoff frå Selands bok Arbeidsmann . Dette handlar om spenningar som var like aktuelle under industrioppbygginga på f. eks. Loga, Drangeid og Fjellså.
• Idar Stegane er litteraturvitar som har vore knytta til Universitetet i Bergen. Han vil setta Selands forfattarskap i perspektiv.
• Programmet blir leia av Ole Z. Torkildsen og krydra med mange ulike sceneinnslag.
• Billettprisen er 250 kroner og inkluderer Morten Ringards biografi om Hans Seland og enkel pauseservering.Les meir om arbeidet med programmet her: http://www.selandia.org/hansseland.htm

Tickets available on: https://pay.ebillett.no/velg_antall.php?p_id=181&arrnr=2691

(Saturday) March 04, 2017

Hans Seland-Jubileet

Flekkefjord Kultursenter SPIRA Elvegaten 1 Flekkefjord, Norway

Suggestion of event:

Feijoada do Container

Feijoada do Container
O Container Club

See all information