Riksteatret: Min Kamp

Riksteatret: Min Kamp Folder

(Wednesday) November 16, 2016 - 19:00

Bølgen Kulturhus - Sanden 2 (Map)

4 people attended

Report event

DESCRIPTION

Riksteatret: Min Kamp

Min kamp er tiårets litterære sensasjon. Med den tok Karl Ove Knausgård et stort, boklesende publikum med storm, også langt utenfor Norges grenser. Romanserien handler om hans eget liv, om den verden han vokste opp i, om familien, vennene, om alle valgene som gjorde ham til den han ble og er. Med sin ubønnhørlige trang til å forstå, og til å leve et anstendig og sant liv, setter Knausgård navn på en norsk nåtid som vi alle hører hjemme i. Han skriver så hudløst og åpenhjertig at vi alle føler oss truffet. Hans kamp blir vår kamp.

Nå er historien gjenskapt for scenen, i en svært vellykket bearbeidelse av den norske regissøren Ole Anders Tandberg. Min kamp ble uroppført på Stockholm Stadsteater i 2015 til jublende kritikker, ekstraforestillinger og overføring på svensk TV. Seksbinds-romanen på 3622 sider har blitt til to og en halv times kritikerrost teater.

– Knausgård skriver med livet som innsats. Brutalt og ærlig. Til gjenkjennelse for alle. Det er innholdet, ikke suksessen, som publikum er opptatt av, sier Ole Anders Tandberg. Nå setter han opp teaterversjonen av Min kamp i Norge med norske skuespillere på scenen.

Norgespremieren blir en samproduksjon mellom Riksteatret, Oslo Nye Teater og Agder Teater.

Også etter norgespremieren, er publikum og kritikere svært begeistret;

Helt makeløst ( … ) et teaterstykke det bør gå gjetord om Aftenposten (6)? En teateropplevelse som gjør dypt inntrykk (...) Her gjelder det å kjenne sin besøkelsestid Fædrelandsvennen (6)? Humoristisk (…) Allment (…) De er alle Knausgård Dagbladet (5)? Bedre enn romanen Adresseavisen (5)? Vesentlig, engasjerende og underholdende Vårt Land? Treffer en nerve (…) for alle som ikke har pløyd seg gjennom forfatterens seks bind VG? Løfter frem det humoristiske hos Knausgård NRK? Det er imponerende gjort Klassekampen


Ole Anders Tandberg er en av vår tids ettertraktede regissører med oppdrag for de største teatrene i Skandinavia. I Norge har han gjort seg bemerket med Fuglane av Tarjei Vesaas på Det Norske Teatret og De Lillos-musikalen på Nationaltheatret.

Forestillingstid: 2 timer og 30 minutter (inkl. pause)

På scenen
Agnes Kittelsen, Christian Rubeck, Ingjerd Egeberg m.fl. (blir kunngjort senere).

Kunsterisk team
Dramatisering og regi Ole Anders Tandberg. Kostymedesign og scenografi Erlend Birkeland. Lysdesign Ellen Ruge. Musikk Joel Sahlin.

Produsert av Riksteatret, Oslo Nye Teater og Agder Teater.

Anbefales hvis du liker: teater, roman

Arrangør: Riksteateret

Tickets available on: http://www.bolgenkulturhus.no/event/?event=39684

(Wednesday) November 16, 2016

Riksteatret: Min Kamp

Bølgen Kulturhus Sanden 2 Larvik, Norway

Suggestion of event:

Meu Aniversário 13.08 | Carme...

Meu Aniversário 13.08 | Carmem Santos no Estação 910
Estação 910

See all information