Daniel Puente Encina & Band (CHL) + DJ Mescal

Daniel Puente Encina & Band (CHL) + DJ Mescal Folder

(Saturday) November 26, 2016 - 21:00

Global Copenhagen - Nørre Allé 7 (next to Sankt Hans Torv) (Map)

16 people attended

Report event

DESCRIPTION

Der venter en eksplosiv blanding af sydamerikansk roots, rhythm’n’blues, caribiske rytmer og jazz, når den chilenske ener Daniel Puente Encina gæster Global med sit internationale og vitale orkester.
▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Daniel Puente Encina, komponist, guitarist og sanger, er født i Santiago de Chile og vokset op under Pinochets militærdiktatur. Han startede sin karriere i det kontroversielle punkband med det ironiske navn ”Los Pinochet Boys” og blev hurtigt en kultskikkelse i grænselandet mellem punk og new wave.

Den rebelske gruppe dannede musikalsk baggrund for den oprørske ungdomsbevægelse omkring Santiago og er siden blevet et symbol på modstanden mod Pinochet. På grund af deres vilde stil, oprørske og eksplosive koncerter og ikke mindst kritik af regimet, blev bandet anholdt flere gange og tilsidst tvunget til at flygte ud af Chile.

Siden har Daniel Puente Encina rejst verden rundt og spillet i et væld bands og konstellationer. Han slog sig sidst i 80’erne ned i Hamburg og blev bl.a. venner med den kritikerroste tyrkisk-tyske filminstruktør Fatih Akin, der har brugt hans musik i flere af sine film.

I 2012 udgav han sit første album under eget navn og præsenterede dermed sin egen særlige blanding af sydamerikansk roots-musik, rhythm’n’blues og afroamerikanske rytmer.

Daniel Puente Encina har tidligere med succes spillet på Global og Copenhagen Jazz Festival og vender tilbage til november i en stærk konstellation. Med sig har han en vifte af anerkendte musikere: De besættende rytmer bliver leveret af to percussionister, italienske Vito Giacovelli og Jean-Luc Jossa fra Luxembourg samt den franske bassist Hugo Reydet. Rytmerne bliver afrundet af den eksplosive Jörg Bücheler på basun. Med sig har han også hele to nye albums – “Chocolate con Ají” (Chocolate with Chili) and “Disparo” (Shot). Om sidstnævnte udtaler han selv:

“Composing Disparo I imagined a Bluesman of the 20s who got lost in Cuba. The album pays homage to black rooted music of the three Americas and clearly demonstrates my profound love and respect for Africa.”

Udsagnet taler sit tydelige sprog om en søgende sjæl, der har dyb respekt for sine musikalske rødder, men som også konstant er på jagt efter nye inspirationer, som giver energi til hans sjælfulde og dansable musik.

Sagt af pressen:

“If it doesn’t move you, then you must be dead”
– ROCKAXIS

“Furious, cool and totally poetic!”
– WOLFSBURGER NACHRICHTEN

▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄

Døre kl. 20 / Koncert kl. 21

Billetter i forsalg: 100 kr. (inkl. gebyr):
http://www.billetlugen.dk/da/event/daniel-puente-encina-band-chl/billetter
Pris i døren: 100 kr. / Studerende: 80 kr.

Tickets available on: http://www.billetlugen.dk/da/event/daniel-puente-encina-band-chl/billetter

(Saturday) November 26, 2016

Daniel Puente Encina & Band (CHL) + DJ Mescal

Global Copenhagen Nørre Allé 7 (next to Sankt Hans Torv) Copenhagen, Denmark

Suggestion of event:

EF (S) + The Day We Left Earth

EF (S) + The Day We Left Earth
Spillestedet Stengade

See all information

Suggestion of event:

Sampha - Copenhagen

Sampha - Copenhagen
VEGA

See all information

Suggestion of event:

blink-182 at Roskilde Festival

blink-182 at Roskilde Festival
Roskilde Festival

See all information