Di-rect | Melkweg Amsterdam

Di-rect | Melkweg Amsterdam Folder

(Saturday) March 11, 2017 - 20:00

Melkweg Amsterdam - Lijnbaansgracht 234a (Map)

119 people attended

Report event

DESCRIPTION

“Het najaar van 2016 staat in het teken van nieuwe muziek voor DI-RECT. Allereerst met het verschijnen van de Fired Up EP in september en vervolgens vanwege de album opnames die de rest van het najaar zullen plaatsvinden.”

Fired Up was al aanleiding om het nieuwe geluid op het podium te laten horen. Met 3 uitverkochte clubshows op kleine podia in de agenda werpt DI-RECT al een blik op de toekomst. In 2017 is het tijd voor het ‘grotere werk’. Op donderdag 2 maart trapt de band af in de Oosterpoort in Groningen om vervolgens via alle grote poptempels van Nederland, zoals oa. Melkweg, TivoliVredenburg en de Effenaar, op 24 maart ‘thuis te komen’ in het Paard van Troje in Den Haag.

Op de Fired Up EP is DI-RECT een spannende nieuwe weg ingeslagen met 4 frisse nieuwe tracks. Om de ‘live spark van het podium’ in de studio te vangen heeft DI-RECT de handen ineen geslagen met producers Tijmen van Wageningen & Kasper Frenkel. In de Electric Monkey studio in Amsterdam stond het vastleggen van de exitcement en joy van de nieuwe songs centraal.

“Fired Up is zo’n song waarbij ‘alles in elkaar klikte’, een bestaand idee aangevuld met een frisse ingeving. Als je iets nieuws aan het maken bent en de energie knalt opeens door het dak, dan weet je dat je op het juiste spoor zit.” (Bas van Wageningen)

Op het nieuwe werk wordt DI-RECT bijgestaan door een 3 koppige blazers sectie. Tijdens de 2017 clubtour zal de band 9 man sterk op het podium staan, waarbij de vertrouwde energie centraal zal staan, maar waarbij de band ook de uitdaging opzoekt om het oude repertoire opnieuw uit te vinden.
“De uitdaging is om het voor zowel onszelf als het publiek spannend te houden. Nieuwe tracks veranderen ook de kijk op je oude repertoire en zo blijft alles continu in beweging.” (Jamie Westland)

Tickets available on: http://www.melkweg.nl/nl/agenda/d-i-rect-11-03-2017/

(Saturday) March 11, 2017

Di-rect | Melkweg Amsterdam

Melkweg Amsterdam Lijnbaansgracht 234a Amsterdam, Netherlands

Suggestion of event:

K3: Knettergek! (Putte)

K3: Knettergek! (Putte)
GC Klein Boom

See all information

Suggestion of event:

Wed Night Live with Another Lo...

Wed Night Live with Another Lost Year
Route 20 Outhouse

See all information