Hodworks: Pirkad/Dawn

Hodworks: Pirkad/Dawn Folder

(Tuesday) January 03, 2017 - 20:00

Trafó House - Liliom u. 41., Corvin negyed megállónál (Map)

5 people attended

Report event

DESCRIPTION

16 éven felülieknek

/For english, please scroll down/

A Hodworks Pirkad című produkciójában a mozgás teremtését látjuk. A test mint egy táj, intim közelségben tárul fel. A meztelen testet az izmok rajzolata, a bőr gyűrődései, az érintések lenyomata, a bőrpír öltöztetik. Megmutatkozik a test manapság olyannyira elfojtott, tabuvá tett anatomikus-mechanikus gép mivolta, „állat-minősége”. A kölcsönhatások folytonossága, a megállíthatatlan változások a táncosoktól rendkívüli tudatosságot, erőt, kifinomultságot és figyelmet követelő performansszá alakítják ezt az emberi-fizikai tapasztalások ritka pillanatait kutató, merész előadást. Előítéletmentes, szabad, radikális testkutatás, ahogy Hód Adrienntől megszoktuk.

A Pirkadot a 2014-es év 20 legkiemelkedőbb előadása közé választotta az Aerowaves nemzetközi kortárstánc hálózat és 2014-ben Lábán Rudolf díjat nyert az előadás, mint a 2013-as év egyik legjobb kortárs tánc előadása.

„Négy mozgó testet látunk, amelyek ugyanolyan természetességgel viselik meztelenségüket, mint egy repülő madár, egy utcán átszaladó eb vagy egy civilizációtól elzárt törzs vadon élő tagja.”

„Az érintkezések, az érintések, a találkozások absztrakt játéka ugyanakkor nem ismer tiltott zónákat, tabusított felületeket. A táncosok mozgásában nincs óvatoskodás, elővigyázatosság, túlzott figyelmesség. A test minden része, részlete, a kifinomult játékra képes végtagoktól a hajladozó törzsön át az intim zónákig azonos fontossággal bír.”
„Látni az izmok munkáját, az inak tapadását, a bőr pírját, a
test izzadságos erőfeszítéseit, és egészen extrém helyzetekben megannyi részlet, lanka és rejtett zug extrém feltárulkozását.” Láncreakció, Králl Csaba kritikája , Élet és Irodalom, 26/05/2013

https://vimeo.com/113033126#at=67

https://vimeo.com/84763556

Előadók: Cuhorka Emese, Hadi Júlia, Molnár Csaba, Marcio Canabarro
Élőzene: Mizsei Zoltán
Zenei konzultáns: Sőrés Zsolt Ahad
Konzultáns: Szabó-Székely Ármin, Sőrés Zsolt, Marco Torrice
Fény: Dézsi Kata
Koreográfia: Hód Adrienn

/In this Hodworks production, the naked human body takes centre stage. It opens up in front of us like a landscape, dressed in the veins of the muscles, and the wrinkles and flushed nature of the skin, highlighting the body's anatomical-mechanical nature or ‘animal-like quality’ which in recent times has been suppressed and become taboo. The continuous interaction between and never-ending series of developments turn this daring piece into a performance which demands an exceptionally high level of awareness, strength, and refinement from the dancers. An avant-garde, radical, prejudice-free investigation of the body, as one would expect from Adrienn Hód./

Jegyár/ Tickets:
2000 Ft / Student: 1600 Ft
General Season Pass is valid
Twin Pass is valid

Tickets available on: http://trafo.jegy.hu/

(Tuesday) January 03, 2017

Hodworks: Pirkad/Dawn

Trafó House Liliom u. 41., Corvin negyed megállónál Budapest, Hungary

Suggestion of event:

Solomun at B my Lake Festival

Solomun at B my Lake Festival
Lake Balaton

See all information

Suggestion of event:

Random Trip ft. Big John, Myra...

Random Trip ft. Big John, Myra Monoka, Szivák Zsolt, MC Kemon
Pécsi Est Café

See all information

Suggestion of event:

Devin Townsend Project - Live ...

Devin Townsend Project - Live Music Club - 7/02
LIVE MUSIC CLUB

See all information