Duo A Corda

Duo A Corda Folder

(Friday) July 14, 2017 - 14:00

Flekkefjord Kultursenter SPIRA - Elvegaten 1 (Map)

0 people attended

Report event

DESCRIPTION

duo A Corda ble etablert i 1997 og har på få år markert seg både i Norge og utlandet.

Repertoaret deres spenner fra barokk til samtidsmusikk, og inkluderer så vel originalkomposisjoner som egne arrangementer og komposisjoner.

Deres første CD «Fuego» med spansk og latinamerikansk musikk ble gitt ut i 2001 på MTG og mottok en rekke glitrende kritikker.

I tillegg til dette repertoaret jobber duoen med å finne musikalske skatter fra den tidlige romantiske periode. Dette har resultert i CD’en «Con Amore«(2003) som presenterer Serenader av Beethoven og Diabelli. På «Terzetto»(2005) fremføres trioer av Paganini og de Fossa. Cd’en Playera kom ut i 2008 og er en oppfølger til ”Fuego”. Duo A Corda har gitt konserter i Norge, Svalbard, Danmark, Frankrike, Tsjekkia, Russland, USA, Spania og Estland. Høsten 2008 var duoen på en lang turné i Kina med bl.a. konsert i serien Chamber Concerts by European Artists i Shanghai. Duoen har også flere ganger blitt invitert til den internasjonale kammermusikkfestivalen Classica & Dintorni på Sicilia, senest i mai 2010. Høsten 2009 spilte de konserter i Brasil og Uruguay, før prestigetunge Salle Cortot i Paris. Høsten 2015 var de igjen invitert til konserter i Brasil. I Norge har de spilt på flere festivaler bl.a. på Nordlysfestivalen, Vestfoldfestspillene og Festspillene i Nesbyen. De er ledere for Johan Halvorsen Musikkfest som arrangeres hvert år i mars.

Birgitte Stærnes har i mars 2015 mottatt Statens Kunstnerstipend for 3 år. i de siste årene har hun gitt en rekke konserter i Norge, Svalbard, Frankrike, Spania, Danmark og Estland, Kanariøyene, Italia, Tsjekkia og Russland. Hun har deltatt på en rekke festivaler, bl.a. Nordlysfestivalen, Vestfoldfestspillene og Classica & Dintorni, Italia. Hennes konsert på Brighton Festival i 2004 ble av kritikere omtalt som ”the most exciting music on the festival.” Sammen med gitaristen Martin Haug dannet hun i 1997 duoen A Corda. Duoen har siden gitt en rekke konserter i inn og utland og spilt inn fire CD-er med repertoar fra spansk og latinamerikansk til klassisk kammermusikk. Fra 2007-2009 mottok de som eneste duo ensemblestøtte fra Norsk Kulturråd. Den spanske og latinamerikanske musikken har gitt dem konserter over store deler av verden. De har bl.a. turnert i Kina, hvor de avsluttet med konsert i serien Chamber Concerts by European Artists i Shanghai. De har vært i Brasil og Uruguay, spilt i prestigetunge saler som Rudolfinum, Praha, Rachmaninov-salen i Moskva og Salle Cortot i Paris. I 1998 ga Birgitte ut sin debut CD med verker av Christian Sinding sammen med pianisten Jorunn Marie Bratlie. I september 2002 ga hun ut CD med 2 nye verker skrevet for henne av Terje Rypdal. I 2003 debuterte Stærnes og Bratlie i Wigmore Hall i London med glitrende kritikk. Hennes 2 siste CD-er kom ut i 2008. I 1989 vant hun 1.pris i Rotterdam Internasjonale Fiolinkonkurranse. Hun hadde sin debutkonsert i Universitetets Aula i Oslo i 1991. Birgitte Stærnes har mottatt Yamaha-prisen for strykere(1992), Ticon-prisen(1997)og i 1998 mottok hun Statens 1-årige arbeidsstipend for yngre kunstnere. Birgitte har studert med Isaac Shuldman og gikk ut fra Norges Musikkhøgskole med beste karakter i 1994. Hun fortsatte sine diplomstudier ved samme sted og tok diplomeksamen i 1996. Hun begynte å spille fiolin som 6-åring og var første gang solist med orkester da hun var 12 år. Birgitte Stærnes er kunstnerisk leder for Johan Halvorsen Musikkfest. Hun spiller på en fiolin av Lorenzo e Tomasso Carcassi, Firenze 1741.

Martin Haug har studert med prof. Erik Stenstadvold ved Norges Musikkhøgskole. Haug tok diplomeksamen i 1979, fikk kritikernes anerkjennelse for sin debut i 1980, og har siden da gitt en rekke konserter i Europa, Asia, USA og Sør-Amerika. Martin Haug har sammen med Erik Stenstadvold gitt ut to CD-plater, som begge har vakt internasjonal oppsikt. Den første ble også valgt som årets plate av italienske Il Fronnimo. Også internasjonale magasiner som Classical Guitar og amerikanske Soundboard er Martin Haugs innspillinger omtalt med superlativer. Martin Haug har spilt på en rekke internasjonale festivaler, turnert for Rikskonsertene i Norge, og spilt på norske festivaler og konsertserier. Hans arbeid som komponist og arrangør er sentralt i A Cordas produksjon. Martin Haug har mottatt Statens arbeidsstipend. Martin Haug spiller på en Daniel Friederich gitar, bygget i Paris 2007

(Friday) July 14, 2017

Duo A Corda

Flekkefjord Kultursenter SPIRA Elvegaten 1 Flekkefjord, Norway

Suggestion of event:

Rubblebucket

Rubblebucket
The Warehouse FTC

See all information