Teltház! PM Koncerttermes Akusztik Turné 2016 - Gyr /Ráadás Nap

Teltház! PM Koncerttermes Akusztik Turné 2016 - Gyr /Ráadás Nap Folder

(Friday) December 16, 2016 - 20:00

Vaskakas Művészeti Központ Győr - Czuczor Gergely u. 17. (Map)

167 people attended

Report event

DESCRIPTION

TELTHÁZ! Minden jegy elkelt! DuplaKössz G Y Ő R !!
----------------------------------
PM Koncerttermes Akusztik Turné 2016 - Győr
December 16. PÉNTEK - SOLD OUT!
December 17. SZOMBAT - SOLD OUT!

Kapunyitás pénteken, szombaton ► 19:00
Koncert kezdés pénteken, szombaton ► 20:00
Helyszín ► Vaskakas Művészeti Központ Győr
Cím ► Czuczor Gergely u. 17., Győr, 9022

A Punnany Massif zenekar az elmúlt évtizedben egy egész országgal megszerettette azt az egyedi recept alapján kikevert hangzásvilágot, ami a kezdetekben bizonyos bennfentes pécsi berkeken, illetve az ország haladóbb felfogású hiphop-undergroundján kívül nem sokaknak esett le. Mára a hazai zenei élet egyik legnépszerűbb, meghatározó áramlatává vált ez, az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott, funk-rockot, népzenét, elektronikát (és még…) ötvöző Hip-Pop. A stílus újabb és újabb sztárokat termel ki, nem kevés értetlenkedést is kiváltva növeli évről évre mind hatalmasabbra a rajongótáborát. De ezt most hagyjuk.

Foglalkozzunk csak a Punnanyval, azzal a csapattal, akik mind közül a legrégebb óta művelik ezt a zsánert – mi hozhat még lázba egy idestova tizen-éve folyamatosan turnézó, tízezres közönségű fesztivál-nagyszínpadokon érlelt produkciót..? A válasz a zenész-létben rejlik. Azokat, akik ehhez a kreatív alkotói kaszthoz tartoznak, a zenélés öröme hajtja előre, ez az életük értelme. De a szakma művelése, már bocsánat, de a ’meló’, szóval a meló korlátokat is állít a művész elé. Ha adódik alkalom, amikor a megszokott keretekből kilépve, vagy még inkább azokat átlépve újra lehet rendezni a leosztott lapokat, szabadon lebegtethetőek azok az építőkockák, amelyek a szakmájuk elemi egységeit, szerszámait jelentik, akkor az öröm. Ünnep. Kijátszani azokat a hangokat, amikre máskor nincs elég idő. Beadni azokat a variációkat, amikre máskor nincs elég tér. Elengedni.

Itt jön képbe az Akusztik.

’Koncerttermes Akusztik Turné’ – olvasható a címben, és itt a lényeg. A 2016-os évet egyfajta alkotói szabadságnak tudták be a Punnany srácok, 3 év után kihoztak egy új lemezt, limitált számú fesztiválfellépést vállaltak, visszafordultak a stúdió felé. Befelé. Ennek a folyamatnak a lezárása ez a turné, amely tehát egy kifejezetten hangversenytermekre, vagy legalábbis 'ültetett' közönségre készült műsort mutat be, pontosan a helyzetben rejlő intimitás, zenész és közönség közötti közvetlen kapcsolatra építve. A jól ismert kedvencek elemeikre szedett, új köntösbe bújtatott és újra összerakott változataira, soha nem halott (talán nem is létező..?), látszólag önkéntelenül összeálló új kompozíciókra, a Punnany-hangzás talán eddigi legőszintébb kifejezésére lehet számítani. De még jobb, ha otthon hagyjuk az elvárásainkat, és rábízzuk magunkat a zenekarra, és ezt most együtt éljük át.

Megkérünk minden koncertre látogatót, hogy ne vásároljon jegyet másodkézből. Az ellenőrizetlen forrásból származó jegyek eredetiségéért nem tudunk felelősséget vállalni.

(Friday) December 16, 2016

Teltház! PM Koncerttermes Akusztik Turné 2016 - Gyr /Ráadás Nap

Vaskakas Művészeti Központ Győr Czuczor Gergely u. 17. Gyor, Hungary

Suggestion of event:

Deák Bill koncert - Gyr

Deák Bill koncert - Gyr
Bridge Hallgatói és Oktatói...

See all information

Suggestion of event:

Bolyai Szalagavató Afterparty

Bolyai Szalagavató Afterparty
Romkert Szombathely

See all information

Suggestion of event:

Szalagavató Afterparty 2016

Szalagavató Afterparty 2016
Romkert Szombathely

See all information