PM Koncerttermes Akusztik Turné 2016 - Debrecen

PM Koncerttermes Akusztik Turné 2016 - Debrecen Folder

(Saturday) December 03, 2016 - 20:00

Főnix Hall - Kassai út 28. (Map)

1.082 people attended

Report event

DESCRIPTION

Jegyek: https://www.jegy.hu/program/punnany-akusztik-tour-2016-73923/353892

A Punnany Massif zenekar az elmúlt évtizedben egy egész országgal megszerettette azt az egyedi recept alapján kikevert hangzásvilágot, ami a kezdetekben bizonyos bennfentes pécsi berkeken, illetve az ország haladóbb felfogású hiphop-undergroundján kívül nem sokaknak esett le. Mára a hazai zenei élet egyik legnépszerűbb, meghatározó áramlatává vált ez, az eredetileg egzotikusnak számító mixtúra, az élő hangszerekre, zenekarra épülő, magyarul előadott, funk-rockot, népzenét, elektronikát (és még…) ötvöző Hip-Pop. A stílus újabb és újabb sztárokat termel ki, nem kevés értetlenkedést is kiváltva növeli évről évre mind hatalmasabbra a rajongótáborát. De ezt most hagyjuk.

Foglalkozzunk csak a Punnanyval, azzal a csapattal, akik mind közül a legrégebb óta művelik ezt a zsánert – mi hozhat még lázba egy idestova tizen-éve folyamatosan turnézó, tízezres közönségű fesztivál-nagyszínpadokon érlelt produkciót..? A válasz a zenész-létben rejlik. Azokat, akik ehhez a kreatív alkotói kaszthoz tartoznak, a zenélés öröme hajtja előre, ez az életük értelme. De a szakma művelése, már bocsánat, de a ’meló’, szóval a meló korlátokat is állít a művész elé. Ha adódik alkalom, amikor a megszokott keretekből kilépve, vagy még inkább azokat átlépve újra lehet rendezni a leosztott lapokat, szabadon lebegtethetőek azok az építőkockák, amelyek a szakmájuk elemi egységeit, szerszámait jelentik, akkor az öröm. Ünnep. Kijátszani azokat a hangokat, amikre máskor nincs elég idő. Beadni azokat a variációkat, amikre máskor nincs elég tér. Elengedni.

Itt jön képbe az Akusztik.

’Koncerttermes Akusztik Turné’ – olvasható a címben, és itt a lényeg. A 2016-os évet egyfajta alkotói szabadságnak tudták be a Punnany srácok, 3 év után kihoztak egy új lemezt, limitált számú fesztiválfellépést vállaltak, visszafordultak a stúdió felé. Befelé. Ennek a folyamatnak a lezárása ez a turné, amely tehát egy kifejezetten hangversenytermekre, vagy legalábbis 'ültetett' közönségre készült műsort mutat be, pontosan a helyzetben rejlő intimitás, zenész és közönség közötti közvetlen kapcsolatra építve. A jól ismert kedvencek elemeikre szedett, új köntösbe bújtatott és újra összerakott változataira, soha nem halott (talán nem is létező..?), látszólag önkéntelenül összeálló új kompozíciókra, a Punnany-hangzás talán eddigi legőszintébb kifejezésére lehet számítani. De még jobb, ha otthon hagyjuk az elvárásainkat, és rábízzuk magunkat a zenekarra, és ezt most együtt éljük át.

Jegyek: https://www.jegy.hu/program/punnany-akusztik-tour-2016-73923/353892

Jegyértékesítő pontok:
:: Lovarda | Debrecen, Kassai út 26.
:: Nagyerdei Víztorony | Debrecen, Pallagi út 7.
:: Tourinform | Debrecen, Piac u. 20.
:: IBUSZ | Debrecen, Révész tér 2.
:: Wama Tours Utazási Iroda | Debrecen, Blaháné u. 2.
:: Kölcsey Központ | Debrecen, Hunyadi u. 1-3
:: Libri könyvesbolt | Debrecen, Csapó u. 30.
:: Líra Könyváruház | Debrecen, Piac utca 57.
:: OTP Travel Silver | Debrecen, Csapó utca 40.

Tickets available on: https://www.jegy.hu/program/punnany-akusztik-tour-2016-73923/353892

(Saturday) December 03, 2016

PM Koncerttermes Akusztik Turné 2016 - Debrecen

Főnix Hall Kassai út 28. Debrecen, Hungary

Suggestion of event:

Csík Zenekar Adventi Koncertj...

Csík Zenekar Adventi Koncertje - Debrecen
Református Nagytemplom (Debre...

See all information

Suggestion of event:

Tesco Disco - Debrecen

Tesco Disco - Debrecen
Nagyerdei Víztorony

See all information

Suggestion of event:

Dr. Vekerdy Tamás Debrecenben...

Dr. Vekerdy Tamás Debrecenben! Jól értem a gyerekemet
Lovarda Egyetemi Kulturális ...

See all information