Indiestad: Austra in Paradiso

Indiestad: Austra in Paradiso Folder

(Saturday) March 04, 2017 - 18:00

Paradiso Amsterdam - Weteringschans 6-8 (Map)

282 people attended

Report event

DESCRIPTION

Op zaterdag 4 maart organiseert Indiestad in Paradiso een festival met Austra als hoofdact. Meer namen worden binnenkort bekend gemaakt. Het festival is gratis toegankelijk voor mensen met de Indiestadpas 2017. Reguliere kaarten zijn nu in de verkoop.

Austra is in 2017 terug met het nieuwe album ‘Future Politics’. De Canadese band maakt jaren tachtig wave in een nieuwe jasje en leunt daarbij op minimale synthpartijen en overtuigende dramatiek. Frontvrouw Katie Stelman is verantwoordelijk voor het opvallende geluid van Austra. Haar ervaring als professioneel operazangeres is te horen in de muziek, net als het feit dat haar platenkast vol staat met industrial, punk en electro. Austra doet denken aan Florence + The Machine en The Knife, met een dansbaar en donker randje. De band schaarde zich met debuut ‘Feel It Break’ in 2011 direct tussen de succesvolle lichting darkwave-artiesten die begin jaren ’10 doorbraken, waartoe ook onder andere Zola Jesus behoort. Ook opvolger ‘Olympia’ kon twee jaar later op louter lovende recensies rekenen. En nog eens vier jaar later verschijnt dus het derde album, ‘Future Politics’, waarvoor single ‘Utopia’ de toon zet.

In de kleine zaal kun je vanaf 22.00 uur genieten van Grails + Majeure:
Grails maakt instrumentale muziek. Ondanks dat er geen zang te horen is op de nummers van het vijftal bieden de composities genoeg context en emotie. De muziek opereert ergens tussen psychedelische rock, jazz, klassiek, postrock en krautrock. Beinvloed door Western-films creëert Grails spannende muziek die zo als soundtrack overgenomen kunnen worden, met zoveel lagen dat bij elke luisterbeurt nieuwe elementen ontdekt kunnen worden. Zo ook op de nieuwste single ‘Chalice Hymnal’.

Ook op de instrumentale tour is Majeure, ook regelrecht te identificeren als prachtige soundtrackmuziek. Majeure zegt zelf een combinatie te maken tussen Vangelis' donkere klanken, de onophoudelijke drive van Can en het minimalisme van een Steve Reich of Philip Glass. Mooie live gecreëerde ritmes en soundscapes zijn de hart en ziel van de muziek van de artiest uit Pittsburg.

Indiestad: Austra, Grails, Majeure e.a.
Zaterdag 4 maart 2017
Paradiso Amsterdam
Aanvang: 18.30 uur
Zaal open: 18.00 uur
Entree: 14,- excl. lidmaatschap, verkoop gestart via www.paradi.so/Indiestad-Austra-tickets
Entree op vertoon van Indiestadpas gratis: www.indiestad.nl/indiestadpas
Meer informatie: http://paradi.so/Indiestad-Austra

Tickets available on: https://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/Indiestad-Austra-e.v.a..htm?utm_source=fb_event&utm_campaign=IndiestadAustra&utm_medium=fb

(Saturday) March 04, 2017

Indiestad: Austra in Paradiso

Paradiso Amsterdam Weteringschans 6-8 Amsterdam, Netherlands

Suggestion of event:

The Van Jets

The Van Jets
Openluchttheater Rivierenhof

See all information

Suggestion of event:

Di-rect | Bibelot Dordrecht - ...

Di-rect | Bibelot Dordrecht - Sold Out!
Bibelot Poppodium

See all information

Suggestion of event:

Apocalyptica - Alte Oper - Fra...

Apocalyptica - Alte Oper - Frankfurt am Main (DE)
Alte Oper Frankfurt

See all information