NEXT/ Kelemen Kristóf: Miközben ezt a címet olvassák, mi magukró

NEXT/ Kelemen Kristóf: Miközben ezt a címet olvassák, mi magukró Folder

(Saturday) January 21, 2017 - 19:00

Trafó House - Liliom u. 41., Corvin negyed megállónál (Map)

2 people attended

Report event

DESCRIPTION

Öt fiatal színész vallomása a Színművészetiről, pályakezdésről, önmaguk menedzseléséről, a konfrontálódás lehetőségeiről – megnevezve ismert tanárokat, igazgatókat és rendezőket.

Konkrétan, példákat felmutatva fogalmaz meg Kelemen Kristóf előadása olyan kérdéseket a pályakezdő színészek helyzetével kapcsolatban, amelyekről csak általánosságokat szoktunk hallani. A produkció a legendás, 1969-es színészvizsgából, a Közönséggyalázásból indul ki, amikor az akkori tanszékvezető, Ádám Ottó az előadás közben feldúltan távozott a nézőtérről. A személyes történetek és eredeti dokumentumok alapján készült előadásban az alkotók a múltról a jelenre ugranak, és elkezdenek a jelenlegi fiatal generáció küzdelmeiről beszélni – saját élményeiken, humoros, groteszk és drámai történeteiken keresztül.

„Szűken értelmezve a pályakezdő színészek helyzetéről beszélünk, de valójában az egész fiatal generációról adunk látleletet, és azon keresztül a társadalomról is, amelyben ezek az emberek élnek.” (Kelemen Kristóf, kapcsolj.be)

Az előadás létrehozásáért a Színházi Kritikusok Céhe idén Kelemen Kristófot különdíjra jelölte, az előadás egyik szereplőjét, Eke Angélát pedig Junior Príma Díjjal tüntették ki.

Szereplők: Eke Angéla, Horváth Alexandra, Horváth Márk, Rétfalvi Tamás, Tarr Judit
Látvány: Pázmány Virág
Dramaturg: Nagy Orsolya
Rendezőasszisztens: Totobé Anita
Szervezés: Vajdai Veronika
Produkciós vezető: Antal Klaudia
Rendező: Kelemen Kristóf

Külön köszönet: Ascher Tamás, Békés Itala, Bodolay Géza, Farkas Zsuzsa, Hámori Ildikó, Jákfalvi Magdolna, Kákonyi Árpád, Karinthy Márton, Kornis Mihály, Lengyel György, Maros Gábor, Nánay István, Székhelyi József, Várday Zoltán, Zsámbéki Gábor, Zsolnai Júlia

III. TITÁNium Színházi Szemle Trafó-díjas előadása

//Documentary theatre production based on a socialist-era students’ performance of Peter Handke’s play ‘Offending the Audience’. Young theatre makers speak about criticism and self-censure – supplemented by their own, contemporary stories.//

Jegyár/ Tickets:
1500 Ft

Tickets available on: http://trafo.jegy.hu/

(Saturday) January 21, 2017

NEXT/ Kelemen Kristóf: Miközben ezt a címet olvassák, mi magukró

Trafó House Liliom u. 41., Corvin negyed megállónál Budapest, Hungary

Suggestion of event:

Hooligans koncert - Pécs

Hooligans koncert - Pécs
Lauber Dezső Sportcsarnok

See all information

Suggestion of event:

Részeg farsang / Pécsi Est C...

Részeg farsang / Pécsi Est Café
Pécsi Est Café

See all information