Era of Bigband: En hyllest til Ella Fitzgerald

Era of Bigband: En hyllest til Ella Fitzgerald Folder

(Thursday) March 30, 2017 - 19:00

Bølgen Kulturhus - Sanden 2 (Map)

0 people attended

Report event

DESCRIPTION

Marinemusikken inviterer til en fantastisk musikalsk feiring av jazzens førstedame Ella Fitzgerald, som ville fylt 100 år i 2017.

Under denne konserten vil Marinemusikken og solist Majken Christiansen ta deg med på en musikalsk reise gjennom musikk udødeliggjort av Ella Fitzgerald, en av de aller største og meste populære jazzsangerinnene gjennom tidene. Med sin musikalitet og improvisasjonsevne må Fitzgerald regnes som en av jazzens fremste vokalister, og hennes ordspråk «det eneste som er bedre enn å synge, er å synge mer» sier det meste om hennes forhold til musikk.

Så her er det duket for en swingende helkveld med Marinemusikken og Majken Christiansen, for alle med et hjerte som banker sterkt for jazz generelt og Ella Fitzgerald spesielt.

Kveldens solist er den danske jazzsangerinnen Majken Christiansen, en av få vokalister som virkelig kan tolke Ella Fitzgerald og hennes musikalske uttrykk med innlevelse og overbevisning. Christiansen synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger så tolker og formidler hun de tidløse tekster og melodier med varme, ærlighet og overbevisning. Siden midten av 1990- tallet har Majken vært Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter, har spilt inn flere plater, og har egen dansk fanklubb! Siden 2001 har Majken bodd i Oslo, der hun har vært solist med de fleste av Norges mest profilerte storband og militærorkestre, og også har turnert mye for Rikskonsertene.

Ella Fitzgerald ble oppdaget under en amatørkonkurranse i Harlem i New York i 1934. Fra 1935–1939 sang hun med trommeslageren Chick Webbs storband og hennes første store platesuksess var «A Tisket, a Tasket» fra 1938. Etter Webbs død i 1939 ledet hun selv orkesteret i to år, før hun valgte å satse videre som soloartist. Blant hennes beste plateinnspillinger er hennes «songbook»-serie, der hun tolker sanger av blant andre George Gerschwin, Cole Porter og Duke Ellington.

Era of Big Bands er en konsertserie hvor Marinemusikkens storband fremfører den tidløse og alltid like populære musikken fra noen av de største orkesterlederne og vokalistene innen jazz, swing og storbandmusikk. Marinemusikken har tidligere presentert Duke Ellington, Count Basie, Frank Sinatra og Glenn Miller sin musikk for publikum, og denne gangen har altså turen kommet til Ella Fitzgerald, en av de virkelig store legendene innen jazzen.

Anbefales hvis du liker: jazz, swing, storband

Arrangør: KNMM & Bølgen Kulturhus

Tickets available on: http://www.bolgenkulturhus.no/event/era-of-bigband-en-hyllest-til-ella-fitzgerald/

(Thursday) March 30, 2017

Era of Bigband: En hyllest til Ella Fitzgerald

Bølgen Kulturhus Sanden 2 Larvik, Norway

Suggestion of event:

NA BATIDA DO MORRO # 2 Palcos ...

NA BATIDA DO MORRO # 2 Palcos - Entrada Free
Conic Brasília

See all information