Soul Rebel V. - LIVE

Soul Rebel V. - LIVE Folder

(Friday) February 10, 2017 - 23:00

Gala Hala - Masarykova 24 (Map)

65 people attended

Report event

DESCRIPTION

Tradicionalni poklon velikanu reggae glasbe Robert Nesta Marleyju. Tokrat malo drugače, saj bo na že petem Soul Rebel večeru prvič nastopil tudi live riddim band!

roots, reggae, dub, rocksteady, dancehall, drum’n’bass, traphall, jungle, dubstep & more!!!

Na odru:
I-Tal Jam riddim Band LIVE (Zg / Cro)
Za Gramofoni:
OhoRoho (Lj / Slo)
Roots In Session Sound (Lj / Slo)

6. februarja 1945 se je rodil Bob Marley, človek, ki je z reggae glasbo in s svojo pojavo navdihnil množice ljudi po vsem svetu.

Tradicionalni večer posvečen glasebniku in borcu svetovnega kova, ki je poleg glasbenih, premikal tudi meje v ljudskih srcih, bodo že 9. leto zapored gostili Roots In Session , ki ponovno pripravljajo Soul Rebel večer. V minulih letih so na zabavah ob Marlyjevi obletnici gostili številne domače in tuje Dje ter kolektive, letos prvič pa program nadgrajujejo z live bandom. Neprecenljivo zapuščino irie vibracij bodo ob 72. obletnici njegovega rojstva predstavili I-TAL JAM RIDDIM BAND iz Zagreba, za gramofoni pa bo poleg gostiteljev nastopil še domačin OhoRoho, zagrizen zbiratelj reggae glasbe iz Ljubljane, ki je “zakrivil” tudi grafično podobo večera.
V večeru bomo tako v živo, kot tudi iz gramofonov slišali vse bolj in manj poznane Marleyjeve komade, od največjih uspešnic, do tistih, ki jih večina morda ne pozna. Zvrstilo se bo ogromno priredb, veliko remiksov, zaradi glasbene pestrosti dogodka pa se obeta s čustvi nabita, močno nostalgična zabava.

RootsInSession:
RootsInSession so v letu 2016 praznovali 15. obletnico obstoja, pa tudi sicer je za njimi zelo dinamično leto, ki so ga poleg zanimivih slovenskih in mednarodnih glasbenih sodelovanj zaznamovali novi vrhunci kariere, med drugim tudi predlog za popevko tedna na Valu 202 z remiksom komada Ljubezen (Klemen Klemen) in intenzivno festivalsko poletje.
Sinonim RootsInSession je RISpekt, spoštovanje. V znak spoštovanja, tako Boba Marleyja, kot tudi svojih fanov in podpornikov, bodo na partiju odvrteli DJ set Marlyjeve zapuščine.

I-Tal Jam:
Se še spomnite SHISHMISH večerov, ki so se med leti 2011 in 2012 v Gala Hala dogajali pod okriljem RootsInSession? Takrat so prvič v Ljubljani nastopili tudi I-TAL JAM riddim band.
I-TAL JAM riddim band ponovno prihaja v Ljubljano tokrat z namenom, da se s preigravanjem reggae roots klasik pomembnih reggae pevcev kot so Bob Marley, Dennis Brown in drugi... pokloni legendam skupaj s slovenskim občinstvom.
I-TAL JAM je prvi reggae, dub riddim bend na območju Balkana, natančneje iz Zagreba. Po nekaj letih “freestyle jam session-ov” v različnih klubih v Zagrebu so se odločili, da je čas, da se vrnejo h koreninam sodobne elektronske glasbe in začnejo z riddim bendom. Bend (bobni, bas, klaviature, kitara in tonski mojster) sestavljajo najboljši mladi hrvaški glasbeniki, ki so aktivno vpeti v številne uspešne projekte (BAMWISE, Dubble, EGOLESS, Digitron Sound System). Stali so že na odrih manjših in večjih dogodkov, od majhnih klubov kot je hrvaški Masters do glavnega odra na Outlook Festivalu, kjer so igrali ob boku artistov kot so: YT (UK), Brother Culture (UK), Echo Ranks (UK), MC Popay (HR), Jury (HR), MC Oz (HR), MC Chakka in drugi.

OhoRoho:
OhoRoho je zagrizeni zbiratelj reggae glasbe iz Ljubljane. S svojim glasbenim repertoarjem zajema obdobje od samih začetkov jamajške glasbene produkcije do angleške steppers in dub scene. Svoj izbor bazira na roots reggae-ju in dub-u s konca 70'-ih let in digitalni produkciji 80' in 90'-ih, spusti pa se tudi v ska in rocksteady vode 60' let pejšnjega stoletja.
Kot selektor je aktiven od leta 97' z gostovanji po sloveniji in bližnji okolici, najlažje pa ujamete njegov set v enem od metelkovskih klubov, kjer je redni gost dub lab in dub club večerov.


Povezave:
I-TAL JAM riddim band
https://www.youtube.com/watch?v=XNiOln-9b2w
https://www.youtube.com/watch?v=wCUSeXBNKPs

OhoRoho
https://www.youtube.com/watch?v=e53tqPHNakY

RootsInSession
https://www.youtube.com/watch?v=Ld95TX9JUXs
https://beta.mixcloud.com/RootsInSession/rootsinsession-selection-2016/

Soul Rebel IV
https://www.facebook.com/RootsInSession/videos/vb.13878222689/10153567863492690/?type=2&theater

Predprodaja vstopk: 7 eur (na Gala Hala dogodkih)
Na dan dogodka: 10 eur

(Friday) February 10, 2017

Soul Rebel V. - LIVE

Gala Hala Masarykova 24 Ljubljana, Slovenia

Suggestion of event:

Identidade da Voz: Uma Vivênc...

Identidade da Voz: Uma Vivência em Cantos Ancestrais
Núcleo Rural Córrego Do Urub...

See all information