All Eyes On Hip Hop at Lokerse Feesten

All Eyes On Hip Hop at Lokerse Feesten Folder

(Sunday) August 07, 2016 - 21:00

Lokerse Feesten - Grote Kaai (Map)

276 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Met veel trots stellen we jullie de line up voor van onze eerst samenwerking met een groot festival. Samen met de Lokerse Feesten gaan we een leuke avond tegemoet in de Red Bull Elektropedia Room!

Dope D.O.D. (01:15 - 02:15)
Dope D.O.D. mag dan wel uit het Nederlandse Groningen afkomstig zijn, de band is internationaal berucht omwille van hun Hardcore Rap en Dubstep. Met videoclips die meer dan 15 miljoen hits scoren op Toutube. In 2013 kregen ze een European Border Breakers Award voor hun album ‘Branded’ en ONYX mogen ze tot hun vriendenkring rekenen. Uitverkochte concerten overal in Europa, vanavond voor de tweede keer op de Lokerse Feesten. Remember last time?

Loyle Carner (23:45 - 00:45)
The Fader en talloze anderen zien Loyle als de nieuwe hoop voor de Britse Hip Hop scene. De 20-jarige MC uit Zuid-London veroorzaakte heel wat opschudding met zijn debuut EP ‘A Little Late’ in september vorig jaar. Bijna alle tracks werden geproduceerd door zijn rechter hand en live partner Rebel Kleff. Samen maken ze old school Hip Hop met hun eigen UK en moderne invloeden.
Na zijn debuut in 2013 op Rejjie Snow’s ‘Rejovich’ EP bij de track ‘1992’ begon Loyles naam rond te gaan. Zeker nadat Majestic Casual het nummer had opgepikt met 1,2 miljoen views tot gevolg. Vervolgens sloeg hij de handen in elkaar met Kate Tempest, Maverick Sabre en Tom Misch.
Met 3 succesvolle tournees door de UK onder de vleugels van Joey Bada$$, Kate Tempest en Atmosphere is Loyle klaar voor het buitenland. Europa, de VS en Australië otnvingen hem alvast met open armen. DJ Semtex en Phil Taggart van Radio1Xtra gaven hem support en zijn laatste single met Kate Tempest haalde de 6Music’s B-list en stootte vervolgens door naar de A-list. Dit nummer wordt momenteel grijs gedraaid. De toekomst ziet er veelbelovend uit voor deze jonge rapper!

TheColorGrey (22:30 - 23:15)
MC/zanger/producer TheColorGrey (aka Grey, eigenlijk Will Michiels, geboren 1994) groeide op in Antwerpen. Hij maakt al muziek van zijn tiende toen hij van zijn grote broer een oud keyboard en van zijn vader een afgedankte computer kreeg. Het werd al gauw zijn grote droom om van muziek zijn leven te maken. Na jarenlang experimenteren, zowel solo als met jeugdvrienden, vond hij zijn niveau hoog genoeg en begon hij onder de artiestennaam Grey (aka TheColorGrey) songs online te droppen wat hem in de afgelopen twee jaar een fanbase en goede reputatie bij de Antwerpse incrowd opleverden. In 2015 begon hij ook met liveoptredens meestal vergezeld door gitarist en DJ. Begin maart 2016 zette hij de song ‘Sins’ met bijhorende videoclip online, enkele weken later gevolgd door EP ‘Do the right thing’ waarop naast de titelsong en ‘Sins’ nog vier andere tracks prijken. Hierop kwamen veel lovende reacties, zowel van het groeiende aantal fans als van heel wat kenners en professionals uit de Belgische muziekwereld. Het leverde Grey uitnodigingen voor interviews op bij Studio Brussel en FM Brussel die allebei ‘Sins’ ook in hun playlist opnamen. Op de maandelijkse hiphopplaylist van musicdiscoveryplatform 22tracks was Grey met ‘Sins’ wekenlang de meest trending track in Brussels. Opmerkelijk is verder dat Grey niet enkel zijn eigen lyrics schrijft, rapt en zingt, maar ook zijn eigen beats en producties maakt. Na enkele jaren met beide namen actief te zijn geweest besliste Grey in mei 2016 om voortaan als artiest onder de naam TheColorGrey door te gaan.

DVTCH NORRIS (21:30 - 22:00)
DVTCH NORRIS aka Dutch (°1993 in Antwerpen, België) is een Engelstalige rapper uit Antwerpen.
In 2013 tekent DVTCH bij het independent label Beatville en wordt hij de vaste gastartiest in de live show van zangeres/rapster Coely. Samen verzorgen ze meer dan 250 shows doorheen Europa, waaronder Dour (BE), Les Ardentes (BE), Sakifo Festival (FR), Marsatac (FR), Splash Festival (DE), Berlin Festival (DE), Paaspop (NL), Eurosonic (NL), The Great Escape (UK), BBW (JP), …
Solo werd DVTCH genomineerd voor een Red Bull Elektropedia Award in de categorie ‘Best MC’ en werkt hij momenteel aan z’n eerste EP die in de lente van 2016 zal verschijnen. Een voorsmaakje kon men reeds horen tijdens z’n gastoptredens bij de Belgische producer ‘LTGL’ op festivals als Pukkelpop en in venues zoals Heineken Music Hall, Melkweg, VK, Roma als support act voor gekende namen als Method Man & Redman, J Cole, The Underachievers, Flatbush Zombies, Rejjie Snow en Chance The Rapper.

Azer
De Gentse Azer werd in de scene geslingerd na het horen van A Tribed Called Quest op een lokaal radiostation ergens in de jaren ’90. Sindsdien staat Hip Hop in het centrum van zijn muzikale universum met een ruime kennis van de nieuwste tracks tot terug in de jaren ’70. Azer neemt je mee op een eclectische trip tot 7 uur lang. Naast zijn vaste plaats op de feesten van All Eyes On Hip Hop en Democrazy, laat hij ze ook regelmatig knallen in het buitenland en deelde hij de 1’s en 2’s met mooi volk als Pusha T, FKA Twigs, Talib Kweli, Dilated Peoples, Hudson Mohawke, Souls of Mischief, Guilty Simpson, Apollo Brown, Aloe Blacc, Oddisee en Jeru The Damaja.

Artwork door Chris Reijnen

Tickets available on: http://lokersefeesten.tickoweb.be/

(Sunday) August 07, 2016

All Eyes On Hip Hop at Lokerse Feesten

Lokerse Feesten Grote Kaai Lokeren, Belgium

Suggestion of event:

The Lemon Twigs au Grand Mix

The Lemon Twigs au Grand Mix
Le Grand Mix

See all information

Suggestion of event:

Nic Fanciulli at Cirque Magiqu...

Nic Fanciulli at Cirque Magique, Belgium
Cirque Magique

See all information

Suggestion of event:

NTVG en León

NTVG en León
Foro Wings

See all information