Amon Amarth + Behemoth & Grand Magus | Lisebergshallen, Göteborg

Amon Amarth + Behemoth & Grand Magus | Lisebergshallen, Göteborg Folder

(Friday) December 16, 2016 - 19:00

Lisebergshallen - Örgrytevägen 5 (Map)

475 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

AMON AMARTH - JOMSVIKING EUROPEAN TOUR 2016
Special Guests: BEHEMOTH! & Grand Magus

*** HÖGT BILJETTRYCK ***
Förköp: 460 kr via www.biljettforum.se
Dörrar: 18.00 | På scen: 19.00
Åldersgräns: 13 år

Med tio album och otaliga turnéer världen över är Amon Amarth en grundsten inom den internationella metalscenen och efter en bejublad konsert på Bråvalla Festival tidigare i sommar rustar de nu för ett episkt nedslag i Göteborg. Den 16 december på Lisebergshallen är det som gäller och med sig har de både Behemoth och Grand Magus!

Legendariska death metal-bandet Amon Amarth har i två decennier resolut marscherat från triumf till triumf med målet att skriva in sig i rockens historieböcker. Bandet bildades i Tumba 1992 och satte omedelbart sin musikaliska kurs; melodisk metal med tydliga influenser från vikingatiden och nordisk mytologi.

Med nya konceptalbumet ”Jomsviking” är Amon Amarth större och starkare än någonsin. ”Jomsviking” som släpptes tidigare i år är deras mest ambitiösa, spektakulära projekt någonsin. Inspirerat av vikingatidens elitsoldater tas vi med på en historia om en ung man, förälskad i en kvinna som blir bortgift och försvinner ur hans liv. En olyckshändelse leder till en annan mans död och han blir tvungen att fly, bitter och oförrättad på jakt efter hämnd för sin förlorade kärlek. Musiken är således inte bara storslagen, episk heavy metal – den bär också på en närmast filmisk dramaturgi som skildrar en människas tragiska livsöde.

När Amon Amarth går på scen garanteras en explosiv, förtrollande show med heroiska hymner och episka sagor om kamp, kärlek, död och ära.

Kvällarna till ära har Amon Amarth bjudit in Behemoth och Grand Magus för att värma upp publiken på bästa sätt. Polska Behemoth är ett av den extrema hårdrockens mest ikoniska band, och de är ett av de allra största namnen inom genren. Deras senaste studioalbum, ”The Satanist”, har hyllats världens över. Doom-bluesiga Grand Magus från Stockholm har blandat 70-talets bästa hårdrock med stoner rock sedan -99 och är aktuella med svingrymma albumet Sword Songs som kom tidigare i år.

Presenteras av FKP Scorpio & KB West

Tickets available on: https://www.biljettforum.se/direkte/?token=ZBixHRJxbOeoy4akj4ZrcInayj3shKSkY%2FcEOUu8%2F86Zq4FWwk4iKU2E9SI7jTnKXBCwoy1ZQH51uaqbd0y4fcYAugK3zGGLDpkh%2FBmAgW2hAfudKxZL9hUt2FPABKWO

(Friday) December 16, 2016

Amon Amarth + Behemoth & Grand Magus | Lisebergshallen, Göteborg

Lisebergshallen Örgrytevägen 5 Gothenburg, Sweden

Suggestion of event:

Brian Fallon & The Crowes

Brian Fallon & The Crowes
Pustervik

See all information

Suggestion of event:

Kris Kristofferson + Appalachi...

Kris Kristofferson + Appalachian Murder Bunnies | Konserthuset, Göteborg
Göteborgs Konserthus

See all information

Suggestion of event:

Trentemøller | Pustervik

Trentemøller | Pustervik
Pustervik

See all information