Söndörg (HUN) - Global Copenhagen

Söndörg (HUN) - Global Copenhagen Folder

(Friday) October 28, 2016 - 21:00

Global Copenhagen - Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) (Map)

9 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Balkan-fænomenet Söndörg?, der både har taget Global og Roskilde Festival med storm med deres besættende strengespil, er tilbage!

Ungarske Söndörg? har dybe rødder i Balkans rige folkemusikalske arv. Men modsat de fleste balkan-orkestre er Söndörg?s musik ikke centreret omkring brass-instrumenter eller violin, men derimod omkring de mandolin-lignende tambura’er. Gruppen startede med en mission om at videreudvikle den sydslaviske tamburitza-tradition, som eksisterer blandt serbere og kroatere i forskellige landsbyer i Ungarn. Men Söndörg? er meget mere end et tamburitza-band, og de fem musikere mestrer ligeledes alt fra klarinet, saxofon og hyrdefløjte til harmonika og darbuka, og indrager både makedonske, bulgarske og tyrkiske inspirationer i musikken.

Söndörg? består af Áron Eredics, Benjamin Eredics, Dávid Eredics, Salamon Eredics, tre brødre og en fætter, samt deres gamle ven fra skolen, Attila Buzás på bas. På trods af medlemmernes unge alder har de allerede spillet sammen i næsten 20 år, og det kan i den grad høres på deres enestående musikalske niveau. Gruppen har således skabt noget nær ekstatiske tilstande på festivaler rundt omkring i verden, ligesom de også tidligere har skabt en forrygende fest på Global.

Som Gaffa skrev om gruppens optræden på Roskilde Festival i 2013 i en begejstret 5 stjernes anmeldelse: “Og en vis grad af guddommelig indgriben må der have været tale om, for det blev en koncert, hvor et band kom frem, som alle andre på de egne bør se sig over skulderen efter med den allerstørste respekt. For de er unge, men spiller som garvede veteraner. Som var vi til bryllup i Serbien med rakijebranderter og danserinder med glimmer og gult. Alle klichéerne kan komme frem og så forstumme.”

Også internationale folk- og verdensmusik-medier har kastet roser efter bandet. Deres album “Tamburocket” fra 2014 figurerede således på top 10 lister over årets albums i både fRoots og Songlines Magazine. Sidstnævnte skrev om bandet: “Söndörg? are proving themselves to be one of Europe’s most versatile and exciting bands.”

Der er altså grund til at skrue forventningerne højt i vejret, når Söndörg? nu vender tilbage til Danmark!

Døre kl. 21 / Koncert kl. 22

Billetter i forsalg: 120 kr. (inkl. gebyr):
http://www.billetlugen.dk/da/event/soendoergo-hun/billetter
Pris i døren: 120 kr. / Studerende: 100 kr.

Tickets available on: http://www.billetlugen.dk/da/event/soendoergo-hun/billetter

(Friday) October 28, 2016

Söndörg (HUN) - Global Copenhagen

Global Copenhagen Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) Copenhagen, Denmark

Suggestion of event:

Broods: Vega (supporting Tove ...

Broods: Vega (supporting Tove Lo)
Vega Copenhagen, Denmark

See all information

Suggestion of event:

Kent | Malmö Arena

Kent | Malmö Arena
Malmö Arena

See all information

Suggestion of event:

Dash Berlin, USA, Las Vegas, M...

Dash Berlin, USA, Las Vegas, Marquee Nightclub
Marquee Dayclub & Nightclub

See all information