N3rdistan (MAR)

N3rdistan (MAR) Folder

(Thursday) October 27, 2016 - 21:00

Global Copenhagen - Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) (Map)

8 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Nyt og gammelt møder hinanden i N3rdistans musikalske landskaber, der strækker sig fra traditionel gnawamusik til electronica og hiphop

???????????????????????????????

N3rdistan opstod i forbindelse med det arabiske forår som oprørsmusik, der forsøgte at sætte ord og lyde på revolutionerne og den vrede, som spredte sig på tværs af den arabiske region.

De fire musikere, der udgør N3rdistan, kombinerer den spirituelle og trancedannende sufi- og gnawamusik med elektroniske lyde og hiphop, når de bevæger sig fra hypnotisk messen til agressive energiudladninger.

I front er Walid Benselim, der startede sin musikalske karriere som rapper på den marokkanske hiphopscene. Her mødte han den, på det tidspunkt eneste kvindelige rapper i Marokko, Widad Broco. Sammen startede de gruppen ”Thug Gang” som en hyldest til den californiske rapper Tupac.

Siden har de to marokkanske rapper allierede sig med multiinstrumentalisten, Benjamin Cucciarra, og percussionisten Cyril Canerie, der har tilføjet organiske rytmer og udtryk til den moderne lyd. Musikken føres tilbage til traditionel afrikansk musik.

”Gnawamusikken er en del af vores musikalske reference,” har Walid Benselim sagt i et interview, i forbindelse med gruppens optræden på den legendariske Festival des Gnaouas, og fortsætter med at forklar, hvordan gnawamusikkens ”diversitet og mangfoldighed forbinder os til afrikanske kontinent.”

Foruden hiphop og gnawa er guppen inspireret af revolutionære arabiske poeter, der igennem det 20. århundrede, har sat spørgsmålstegn ved undertrykkende strukturer i regionen. Derfor består mange af N3rdistans tekster af uddrag fra dissidentdigtere som Mahmoud Darwish, Nizar Qabbani og Ahmed Mattar.

Tag med til N3rdistans forunderlige og drømmende land, hvor en fri tilgang musikalske genre og udtryk, forbindes med en stræben efter politisk frihed.

???????????????????????????????

Døre kl. 20 / Koncert kl. 21

Billetter i forsalg: 90 kr. (inkl. gebyr):
http://www.billetlugen.dk/da/event/n3rdistan-mar/billetter
Pris i døren: 90 kr. / Studerende: 70 kr.

Tickets available on: http://www.billetlugen.dk/da/event/n3rdistan-mar/billetter

(Thursday) October 27, 2016

N3rdistan (MAR)

Global Copenhagen Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) Copenhagen, Denmark

Suggestion of event:

Dead Congregation + Incarcerat...

Dead Congregation + Incarceration
Musik Loppen

See all information

Suggestion of event:

Above & Beyond at Vega - Få b...

Above & Beyond at Vega - Få billetter
Vega Copenhagen, Denmark

See all information

Suggestion of event:

Gorilla Angreb (ekstrakoncert ...

Gorilla Angreb (ekstrakoncert // udsolgt!)
Musik Loppen

See all information

Suggestion of event:

Stormzy - Bi Nuu - Berlin

Stormzy - Bi Nuu - Berlin
Bi Nuu

See all information