Moreno Veloso (BRA)

Moreno Veloso (BRA) Folder

(Friday) October 21, 2016 - 21:00

Global Copenhagen - Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) (Map)

13 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Den brasilianske multiinstrumentalist Moreno Veloso gæster Global med sine både eksperimenterende og intime fortolkninger af bossanova og tropicália.

OBS! Koncerten indgår i en koncertrække med fokus på ny brasiliansk musik. Koncertrækken byder på Metá Metá, Renata Rosa, Tulipa Ruiz og Moreno Veloso. Opnå rabat ved køb af billet til alle 4 koncerter. For billetter: https://goo.gl/yx9Ji2

???????????????????????????????

Hvis navnet ringer en klokke, så er det fordi Moreno er søn af de vigtigste musikalske personligheder i brasiliansk musik igennem de sidste fem årtier, tropicália-legenden Caetano Veloso.

Moreno lægger sig i forlængelse af bossanova-musikken og den brasilianske 60er lyd, tropicália, som ofte associeres med Gilberto Gil og netop Caetano Veloso. Arven til tropicália er tydelig i både Morenos musikalske udtryk og i hans portfolio: Caetano er krediteret på hans plader og han er Gilberto Gils producer.

Selvom Moreno selv nævner sin far som en vigtig, hvis ikke den vigtigste, inspirationskilde, så er sammenligningen selvfølgelig ikke altid retfærdig over for Moreno, der selv har haft en markant karriere. Selv om han bygger videre på en arv, står han ikke i skyggen af den.

Morenos debut, Music Typewriter, blev til i konstellationen +2, hvor de to andre var Domenico Lancelotti og Alexandre Kassin. Udgivelsen fik Pitchfork helt op i det røde felt i en anmeldelse, der under overskriften, ”Som far, så søn”, udråbte Moreno til en ny sensation i brasiliansk musik.

På Music Typewriter tog Moreno udgangspunkt i tropicálias syrede fortolkninger af den brasilianske folkemusik bossanova. Moreno og hans gruppe tilføjede bossanova-musikken med elektroniske lyde og improvisatoriske elementer fra free jazzen i et forsøg på at finde nyt sonisk terræn.

Fra debutudgivelsen gik der 13 år til det næste, Coisa Boa, der lægger sig i forlængelse af den forrige, men hvor motivationen efter nye lyde, ifølge Moreno, er skiftet ud med en lyst til ”bare at lave musik.” Det er der kommet intim og legende musik ud af, der bærer præg af samarbejdet med Arto Lindsay og hans uprætentiøse eksperimenter med brasiliansk musik.

Glæd dig til at opleve en af Brasiliens helt store personligheder og hans særprægede og ærlige fortolkninger af bossanova og tropicália.

???????????????????????????????

Døre kl. 20 / Koncert kl. 21

Billetter i forsalg: 120 kr. (inkl. gebyr):
http://www.billetlugen.dk/da/event/moreno-veloso-bra/billetter
Pris i døren: 120 kr. / Studerende: 100 kr.

Tickets available on: http://www.billetlugen.dk/da/event/moreno-veloso-bra/billetter

(Friday) October 21, 2016

Moreno Veloso (BRA)

Global Copenhagen Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) Copenhagen, Denmark

Suggestion of event:

Ducksoup + Two Trick Pony - me...

Ducksoup + Two Trick Pony - med turbo og intercooler
Spillestedet Stengade

See all information

Suggestion of event:

Niels Hausgaard @Portalen

Niels Hausgaard @Portalen
Portalen

See all information

Suggestion of event:

Antics x Cabbage DJ Set & Afte...

Antics x Cabbage DJ Set & Afterparty / Hidden Charms Live
antics Clubnight

See all information