Bilal Irshed Trio feat. Akarm Abdulfattah (PSE/CUB/DK)

Bilal Irshed Trio feat. Akarm Abdulfattah (PSE/CUB/DK) Folder

(Thursday) October 13, 2016 - 21:00

Global Copenhagen - Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) (Map)

12 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

To mesterlige palæstinensiske musikere løfter den klassiske arabiske musik ind i en ny kontekst med en cubansk/dansk rytmesektion.

???????????????????????????????

Det arabiske strengeinstrument, oud, troner med sin smukke klang centralt i den arabiske musiktradition. Bilal Irshed, der har palæstinensiske rødder, men som er bosat i Danmark, står herhjemme som en af de fremmeste eksponenter for oud’en. En sjælfuld musiker, der både dyrker den traditionelle mellemøstlige folkemusik og det klassiske arabiske repertoire, men som også lader oud’ens skønne og vemodige toner klinge i nye sammenhænge. Han kendes ikke mindst for sin rolle i The Middle East Peace Orchestra, men har også spillet med bl.a. det danske bigband Blood Sweat Drum + Bass og ensemblet Izar.

Det er dog især i hans egen trio, at man virkelig kan mærke talentet folde sig ud i en både intim og kosmopolitisk vision, hvor rødderne i den klassiske arabiske musik er intakte, men hvor disse rødder folder sig ud i en helt ny kontekst sammen med den danske bassist Rasmus Møldrup og den cubanske percussionist Yohan Ramon. Trioen har eksisteret siden 2011, udsendt to albums – senest “Chronotope” (2015) og har spillet et væld af koncerter. Det tætte og organiske sammenspil mellem mellemøstligt oud-spil, nordisk jazz og cubanske rytmer gør trioen til noget helt særligt.

Til denne særlige aften på Global er der så mulighed for at høre trioen i samspil med den forrygende palæstinensisk-amerikanske violinist Akram Abdulfattah. Denne udsøgte musiker har opnået stor international anerkendelse for sit spil, der reflekterer hele den orientalske kultur med inspiration fra både tyrkisk, persisk og indisk musik. Sjovt nok kommer Abdulfattah ud af en familie af oud-spillere, og han startede da også ud med at spille oud, hvorfor han altså har en dyb forståelse for Irsheds instrument. Allerede som 8-årig begyndte han dog at studere violin – et instrument, han har opnået mesterskab på, og som har skaffet ham priser og anerkendelser i store dele af den arabiske verden.

Alt i alt en sjælden lejlighed til at høre hele to stærke palæstinensiske instrumentalister, der spiller både egne og klassiske kompositioner bakket op af en usædvanlig og dybt musikalsk rytmesektion.

???????????????????????????????

Døre kl. 20 / Koncert kl. 21

Billetter i forsalg: 80 kr.: http://bit.ly/298ipVT
Pris i døren: 80 kr. / Studerende: 60 kr.
Mere info: http://globalcph.dk/bilal-irshed-trio-feat-akarm-abdulfattah-psecubdk/

Tickets available on: http://www.billetlugen.dk/da/event/bilal-irshed-trio-feat-akarm-abdulfattah-psecubdk/billetter

(Thursday) October 13, 2016

Bilal Irshed Trio feat. Akarm Abdulfattah (PSE/CUB/DK)

Global Copenhagen Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) Copenhagen, Denmark

Suggestion of event:

Above & Beyond at Vega - Få b...

Above & Beyond at Vega - Få billetter
Vega Copenhagen, Denmark

See all information

Suggestion of event:

Sort Sol @Portalen

Sort Sol @Portalen
Portalen

See all information

Suggestion of event:

Chick Corea Trio feat. Avishai...

Chick Corea Trio feat. Avishai Cohen & Marcus Gilmore
Openluchttheater Rivierenhof

See all information