Tamer Abu Ghazaleh (PSE)

Tamer Abu Ghazaleh (PSE) Folder

(Thursday) October 06, 2016 - 21:00

Global Copenhagen - Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) (Map)

24 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Den palæstinensiske sanger og multi-instrumentalist, Tamer Abu Ghazaleh, undersøger med en århundreder gamle sangtradition og arabiske instrumenter universelle temaer som kærlighed og tab, samtidig med at han bearbejder en regions kollektive traumer

???????????????????????????????

Tamer Abu Ghazaleh mestrer et væld af traditionelle arabiske instrumenter, særligt den 12-strengede oud, en form lut, der er blevet brugt i århundreder af regionens musikere, og den større, langhalsede buzuq, der med sine dybe toner, giver musikken en overjordisk stemning, som besynger århundreders musikalske brug og tradtion.

Musikken finder inspiration i den arabiske folkemusiks rørende, ærlig melodier og temaer. De seneste år har Tamer Abu Ghazaleh haft en lang række samarbejder, med alt fra rockguitarister til elektroniske kunstner, hvilket afspejler sig i hans musik, hvor han lader nyere musikalske elementer akkompagnerer de traditionelle instrumenter.

Det er hverdagens små sejre og nederlag Tamer Abu Ghazalehs musik kredser om, når kærligheden, venskabet og familien besynges eller når musikken, som en klagesang, bearbejder traumet af at have miste en man har kær. Det er universelle tematikker, men samtidigt er musikken lavet i konteksten af en region i krise.

Tamer Abu Ghazaleh er født i Kairo, men som otteårig flyttede han med sin familie tilbage til Palæstinas hovedstad Ramallah, hvor han skabte sin karriere under udgangsforbud og bombardementer, segregation og frygt. Hans første album ”Mir’ah” blev komponeret og indspillet under den måned lange bombning af Gazastriben i vinteren 2008. Albummet, hvis titel netop betyder ”spejl”, er et musikalsk billede på at vokse op i en nærmest permanent krigszone. Musikken bearbejder en regions kollektive traume.

Man kan forvente gåsehud og melodiøse stemninger, en musik fyldt af glæde og håb, når den palæstinensiske mestermusiker Tamer Abu Ghazaleh indtager Globals scene.

???????????????????????????????

Døre kl. 20 / Koncert kl. 21

Billetter i forsalg: 80 kr. (inkl. gebyr):
http://www.billetlugen.dk/da/event/tamer-abu-ghazaleh-pse/billetter
Pris i døren: 80 kr. / Studerende: 60 kr.

Tickets available on: http://www.billetlugen.dk/da/event/tamer-abu-ghazaleh-pse/billetter

(Thursday) October 06, 2016

Tamer Abu Ghazaleh (PSE)

Global Copenhagen Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) Copenhagen, Denmark

Suggestion of event:

Who Killed Bruce Lee (LIB)

Who Killed Bruce Lee (LIB)
Spillestedet Stengade

See all information

Suggestion of event:

Brucker Ring Festival 2016 mit...

Brucker Ring Festival 2016 mit
Hauptplatz Bruck an der Mur

See all information