Oum (MAR)

Oum (MAR) Folder

(Saturday) October 01, 2016 - 21:00

Global Copenhagen - Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) (Map)

49 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Inderligt mix af soul, jazz og gnawa-musik fra den betagende marokkanske sangerinde OUM.

???????????????????????????????

“Soul of Morocco” hed det album, som sangerinden Oum i 2013 udsendte. En passende titel for hele hendes virke, da hun forener inspiration fra den amerikanske soulsang med traditionel marokkansk musik, men også fordi hun med sine sange dykker dybt ned i en marokkansk spiritualitet.

Oum er vokset op i Marrakech, men har rødder blandt ørkenbefolkningen i Sahara. Hendes navn – der i sin fulde længde lyder Oum el Ghait Benessahraoui – er da også et traditionelt navn, der i ørkenen blev givet til piger født under regnvejr. Et tegn på håb og forløsning. Og Oum synger da også som et lutrende regnvejr, der giver næring til sjælens brændende længsler.

Allerede som barn begyndte Oum at male og spille musik. Hun lod sig inspirere dybt af amerikansk soul, jazz og R&B, men fik også snart en lyst til at udforske sine egne kulturelle rødder. Derfor har hun i stigende grad udvidet sit udtryk til at rumme elementer af den spirituelle gnawa og musik fra hassani-kulturen. Samtidig blander hun tekster på engelsk og tekster sunget på den traditionelle dialekt darija. Disse mange tråde flettes sammen i et poetisk udtryk, der favner store universelle temaer som liv og død, frihed og håb.

Dette gribende univers kan nydes i fuldt flor på Oums seneste album “Zarabi” fra 2015 – et album, som Le Monde beskrev med følgende ord: “Zarabi, a river of acoustic songs written in darija the Moroccan Arabic dialect, delicately weaving soul, jazz and Arabic music, joy, thoughtfulness and melancholy.”

Live fremføres sangene i varme og organiske arrangementer, hvor jazzens instrumenter som kontrabas, guitar og saxofon blandes med bl.a. den arabiske oud og traditionelle percussion-instrumenter – en fantastisk ramme for Oums sjælfulde vokal, som vi glæder os til at præsentere på Global.

???????????????????????????????

Døre kl. 20 / Koncert kl. 21

Billetter i forsalg: 100 kr. (inkl. gebyr):
http://www.billetlugen.dk/da/event/oum-mar/billetter
Pris i døren:100 kr. / Studerende: 80 kr.
Mere info: http://globalcph.dk/oum-mar/

Tickets available on: http://www.billetlugen.dk/da/event/oum-mar/billetter

(Saturday) October 01, 2016

Oum (MAR)

Global Copenhagen Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) Copenhagen, Denmark

Suggestion of event:

Vintergalan

Vintergalan
Malmö Arena

See all information

Suggestion of event:

Sort Sol @Portalen

Sort Sol @Portalen
Portalen

See all information

Suggestion of event:

Vintergalan

Vintergalan
Malmö Arena

See all information

Suggestion of event:

Fanfare Ciocarlia (RO)

Fanfare Ciocarlia (RO)
Kulturzentrum franz.K Reutling...

See all information