Renata Rosa (BRA)

Renata Rosa (BRA) Folder

(Friday) September 23, 2016 - 21:00

Global Copenhagen - Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) (Map)

17 people attended

5.0/5 (1)

Report event

DESCRIPTION

Renata Rosas polyrytmiske virvar komplimenteres af hendes harmoniske stemme, når hun forener brasilianske folkemusik med rituelt stammemusik og gløden fra São Paulos undergrundsscene.

OBS! Koncerten indgår i en koncertrække med fokus på ny brasiliansk musik. Koncertrækken byder på Metá Metá, Renata Rosa, Tulipa Ruiz og Moreno Veloso. Opnå rabat ved køb af billet til alle 4 koncerter. For billetter: https://goo.gl/yx9Ji2

???????????????????????????????

Som mange andre brasilianske musikere – eksempelvis Metá Metá, der også spiller på Global i september måned – startede Renata Rosa sin karriere på São Paulos spirende undergrundsscene. Og som dem førte hendes musikalske søgen hende mod den traditionelle brasilianske musik. Derfor flyttede Rosa midt i sin karriere langt fra metropolens summen til den lille by Olinda i Brasiliens nordligste provins.

Her fandt hun nye lyde med ældgamle rødder: Den rituelle musik fra Brasiliens oprindelige befolkning. Særligt kariri xocó-stammens polyvokalske og mystiske messen, har hun integreret i sin musik. Hendes vokal går i dialog, ikke kun med de andre musikere, men også med sit eget instrument, rebecaen, i en hypnotisk messen.

Rebecaen er et traditionelt strenginstrument, som er blevet brugt i Brasiliens landegne i århundreder og som oprindeligt stammer fra den arabiske verden, men blev integreret i Portugals middelaldermusik, for derefter at blive bragt over Atlanten af de første kolonialister.

Efter at have turneret i Europa, og fået kendskab til lokalt forankrede musiktraditioner, sammenligner Renata Rosa de traditionelle brasiliansk lyduniverser med den østeuropæiske balkan- og folkemusik. Simple – ofte hjemmelavede – instrumenter, som hver og en, har sin egen unikke lyd og som supplerer hinanden i komplementær harmoni.

Renata Rosa formår at forene musik fra hele verden og giver ”verdensmusik” en ny betydning. Hun viser hvordan musik er universelt og trækker bånd på tværs af forskellige kulturer og tider. Samtidigt har musikken har integritet og sin egen naturlige lyd.

I front er Renata Rosas kraftfulde stemme i dialog med de andre musikere, når de sammen bevæger sig langs repetitive melodier og rytmer, der fører dem fra det helt simple til polyrytmisk virvar, der står i kontrast til Rosas stemme.

???????????????????????????????

Døre kl. 20 / Koncert kl. 21

Billetter i forsalg: 100 kr. (inkl. gebyr):
http://www.billetlugen.dk/da/event/renata-rosa-bra/billetter
Pris i døren: 100 kr. / Studerende: 80 kr.

Tickets available on: http://www.billetlugen.dk/da/event/renata-rosa-bra/billetter

(Friday) September 23, 2016

Renata Rosa (BRA)

Global Copenhagen Nørre Allé 7 (right next to Sankt Hans Torv) Copenhagen, Denmark

Suggestion of event:

American Aquarium at Folk & Ro...

American Aquarium at Folk & Rock
Folk å Rock (Official)

See all information

Suggestion of event:

Linda P @Portalen

Linda P @Portalen
Portalen

See all information

Suggestion of event:

Die Rötzz - Sick Thoughts - T...

Die Rötzz - Sick Thoughts - The Monoliths
Spillestedet Stengade

See all information

Suggestion of event:

I Heart the 90s

I Heart the 90s
Madrone Art Bar

See all information